Nem történt meglepetés Debrecenben#!# pont nélkül maradt a veretlen éllovas DVSC-TEVA otthonában a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. Az OTP Bank Liga 25. fordulójának záró mérkőzése 3-0-s hazai sikerrel fejeződött be, a végeredmény már a 36. percben kialakult. 

Néhány hete, a Magyar Kupában 0-0-ás döntetlent ért el a Kaposvár a Loki otthonában, és a bennmaradásért küzdő somogyiak most is kiegyeztek volna ezzel az eredménnyel. A Győr vasárnap délutáni sikerével átvette a vezetést a tabellán, így a hajdúságiak győzelmi kényszerben léptek pályára#!# mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy megerősítsék pozíciójukat a bajnoki hajrá előtt.
A találkozó 4. percben Kulcsár lódult meg középen, de mire elérte volna a tizenhatos vonalát, Okuka szépen szerelte. Ezt követően Varga J. lőtt jobbról, 10 méterről az oldalhálóba.
A 7. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. Korhut passzolt Bouadla elé, aki a tizenhatoson belül viszszatette a labdát a felfutó balhátvéd elé. Korhut futtából, 12 méterről a léc alá bombázott. 1-0.
A folytatásban a mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a Rákóczi, igazi gólhelyzetet azonban nem sikerült kialakítani. A 21. percben Grumic lőtt két védő szorításában jobbról, 12 méterről, Novakovic kapus szögletre mentett. A 28. percben növelte előnyét a Loki. Gyors, pontos hazai támadás végén Szakály Péter jobb oldali beadása után Meyé fejelt 5 méterről a kapu jobb oldalába. 2-0. 
A 36. percben megszületett a harmadik hazai gól. Bouadla szabadrúgásból, ballal, 20 méterről tekerte a kaposvári kapu jobb oldalába a labdát. 3-0.
A második félidő egy Grumic-lövéssel indult, a folytatásban viszont valamivel aktívabb volt a Loki. Az 52. percben Meyé lőtt 20 méterről, középről a kapu fölé. Ezután Zsók József sérült meg, akit le is kellett cserélni. Tizenhárom perccel később Farkas Péter is kidőlt a sorból. A kaposváriak egyre többször tűntek fel a debreceni kapu előterében, és mindent megtettek azért, hogy szépítsenek. A 69. percben Balázs B. beadása után fejelt a hazai kapu mellé Grumic. Három perccel később Balázs B. vette célba a kaput 17 méterről, a kapus védett. Válaszként Ramos próbálkozott a túloldalon, 22 méterről, de a lövést célt tévesztett. A 88. percben Kulcsár lőtt szép cselek után, a labda Hajdúch köreműködésével hagyta el a játékteret. Két perc múlva, újabb gyors hazai támadás végén Szakály lövése után védett bravúrral Hajdúch. A végén Gujic törhetett egyedül kapura, Korhut szabálytalanul a földre küldte, így a kiállítás sorsára jutott. A szabadrúgást Gujic végezte el, és 18 méterről a kapu fölé lőtt.
A találkozó utolsó részében a mezőnyben pattogott a labda, egyik csapat sem hajtotta túl magát. A legfontosabb kérdés, a három pont sorsa, ugyanis már az első félidőben eldőlt. 
DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (3-0)
Debrecen, 5000 néző. V.#!# Vad II.
Debrecen#!# Novakovic – Nagy Z. (Ramos, 70.), Máté P., Mészáros N., Korhut – Bódi (Yannick, 62.), Varga P., Szakály P., Buadla – Kulcsár T., Meyé (Farkas B., 76.). Vezetőedző#!# Kondás Elemér
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Zsók (Hegedűs, 53.), Bank, Jánvári – Addo, Sedlak – Balázs B., Mustapha (Graszl, 56.), Farkas P. (Gujic, 66.) – Grumic. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Korhut (7.), Meyé (28.), Bouadla (36.) 
Sárga lap#!# Farkas P. (34.), Jánvári (34.), Máté (89.)
Piros lap#!# Korhut (91.)