Újpesten búcsúzott a szezontól, s ezzel együtt az első osztálytól is csapatunk. A mérkőzés bár jól kezdődött, de nagyon rosszul ért végét együttesünk számára.

Az OTP Bank Liga 33., azaz zárófordulójában az Újpest FC otthonában vendégszerepelt csapatunk. A fővárosi lila-fehérek hiába várták a tabella nyolcadik helyéről a bajnokit, bizony őket megérintette a kiesés szele. Ez ellen azonban könnyedén tudtak védekezni az újpestiek, hiszen a döntetlen is nekik kedvezett a riválisokkal szemben.

Együttesünk nagyszerűen kezdte a találkozót, hiszen mind a két szélen veszélyes támadásokat tudott vezetni, ezzel pedig rendszeresen érkeztek a jó beadások a kapu elé. Banai Dávidnak már az első percekben be kellett mutatnia egy nagy védést, miután Ádám Martin beadását Bévárdi Zsombor fejelte a jobb alsó felé. Hiába futballozott fölényben csapatunk egy gyors támadás végén előnybe került az Újpest: a jobb szélen végigfutó Simon Krisztián betört a tizenhatoson belülre, majd az ötös jobb sarkáról kilőtte a hosszút. A játékrész utolsó percéig meddő mezőnyfölényben futballozott csapatunk, de ekkor következett egy áramszünet és a hazaiak két gyors gólt lőttek. Előbb Novothny Soma tudott közelről, becsúszva a kapuba találni, majd a csereként pályára lépő Bacsa Patrik lőtt az ötösről a hálóba.

A második félidőre próbált változtatni a szakmai stáb, hiszen három friss játékos is érkezett a pályára, de a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták: Bacsa Patrik négy perc elteltével, takarásból tudott a jobb alsóba gurítani, így már négy góllal vezettek a lila-fehérek. Nem sokkal később jött az ötödik is, miután egy kapusról kipattanót Máté Zsolt tudott a hálóba passzolni. A folytatásban csapatunk újabb NB I-es újoncot avatott, hiszen az utolsó húsz percre a húsz éves Bonnyai Márk állt a kapuba, akinek két bravúrt is be kellett mutatnia: előbb Koszta Márk közeli lövését ölelte magához, majd Balázs Benjámin erős löketét ütötte ki. Csapatunk próbálta bevinni a szépítő találatot, de ez nem sikerült, így rúgott gól nélkül zártuk a mérkőzést.

Szurkolóinknak pedig, akik az utolsó fordulóban is szép számmal kísérték el a csapatot ezúton is köszönjük, hogy az Újpest elleni mérkőzésen is végig buzdították a játékosokat. Emellett természetesen azt is köszönjük, hogy az egész szezon során kitartottak a klub mellett!

 

Újpest FC–Kaposvári Rákóczi FC 5–0 (3–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3004 néző. V.: Csonka (Márkus, Becséri).
Újpest FC: Banai – Balázs B., Máté Zs., Ristevski, Burekovic – Obinna (Csongvai, 60. p.), Onovo – Simon K. (Szakály P., 74. p.), Zsótér (Katona M., 60. p.), Perosevic (Bacsa, 44. p.) – Novothny (Koszta, 74. p.). Vezetőedző: Predrag Rogan.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Bonnyai, 70. p.) – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró (Vachtler, a szünetben) – Szakály A., Trebotic – Bévárdi (Pintér Á., a szünetben), Palic (Csiki, 53. p.), Balázs Zs. (Nagy R., a szünetben) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Simon K. (12. p.), Novothny (45. p.), Bacsa (45+1., és a 49. p.), Máté Zs. (57. p.).
Sárga lap: Balázs Zs. (2. p.).