Gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget szenvedett a Rákóczi futballcsapata a Bp. Honvéd otthonában. Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában a kaposvári védelem gyenge napot fogott ki, a házigazda pedig kihasználta a lehetőségeket, és négy góllal elhúzott, de végül 5-3-as eredménnyel ért véget a kilencven perc.

 Valamivel bátrabb, kezdeményezőbb volt a Rákóczi a találkozó elején. Az 5. percben Safaric lőhetett szabadrúgást, de a labda levágódott a sorfalról. Egy perccel később Diaby lőtt 5 méterről, éles szögből, a védők blokkolták a lövést. A 14. percben kimaradt az addigi legnagyobb helyzet#!# Haruna lőtt 14 méterről az oldalhálóba. A 18. percben balról szállt középre a labda, Ivancsics hat méterről fejelt, Hajdúch kapus bravúrral hárított. 
A 21. percben megszerezte a vezetést a Honvéd. Diaby gurított jobbról középre, Diarra pedig közelről a jobb sarokba passzolt. 1-0
A 30. percben növelte előnyét a Honvéd. Baráth ívelt középre a bal oldalról, Johnson pedig tíz méterről lefejelte a labdát a földre, amely ezután a jobb felső sarokba patant. 2–0.
A 33. percben a kaposvári védők nem tudtak felszabadítani#!# egy hazai szögletet követően Diaby Délczeghez csúsztatta a labdát, aki kilenc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 3–0
A 40. percben Safaric jobb oldali szögletét követően Zámbó fejelt öt méterről a jobb alsó sarokba. 3–1
A 41. percben Diaby passza után Ivancsics lőtt 15 méterről, a labda a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe. A 44. percben ismét hibázott a somogyiak védelme, Diarra középre adott, Ivancsics pedig 12 méterről az üres kapuba gurított. 4-1.
A látottak alapján jól jött a szünet a kaposvári együttesnek…

A 47. percben Ivancsics lőtt ballal mellé, egy perccel később pedig Oláh durrantott fölé. Négy perccel később Marshall vette célba a kaput 16 métetrről, de a lövés szerencsére célt tévesztett. Az 57. percben Hidi 17 méteres lövését védte Hajdúch. A 66. percben újból mattolták a Rákóczi védelmét. Egy rosszul lefejelt labda után Vécsei 17 méterről a bal sarokba lőtt. 5-1.
A 70. percben Ivancsics jobb oldali beadását Vernes csúsztatta a bal alsó sarok mellé, öt perccel később pedig szépített a Rákóczi. Balázs Benjámin lőtt kapura 20 méterről, a labda megpattant Lovric lábán, és a bal alsó sarokban kötött ki. 5–2.
A 86. percben harmadszor is betalált a Kaposvár#!# Balázs B. bal oldali beadása után Haruna fejelt öt méterről a kapuba. 5–3.
A meccs utolsó eseményeként Jánvári bal oldali beadása után Balázs B. csúsztatott centiméterekkel a bal alsó sarok mellé.

A találkozó előtt a Rákóczi csapatkapitánya, Bank István úgy fogalmazott#!# jó lenne most már gólt, gólokat rúgni. Nos, ez a vágyunk megvalósult; más kérdés, hogy ezúttal a védelem nem volt a helyzet magaslatán. Kispesten három gólt szerezni – szép teljesítmény, ötöt kapni viszont – elgondolkodtató produkció…

Bp. Honvéd – Kaposvári Rákóczi FC 5-3 (4-1)
Kispest, Bozsik-stadion, 1500 néző. V.#!# Iványi
Honvéd#!# Kemenes – Lovric, Debreceni, Ignjatovic, Baráth – Hidi, Diarra (Vécsei, 46.), Johnson (Odia, 69.), Ivancsics – Diaby, Délczeg (Vernes, 58.). Vezetőedző#!# Marco Rossi
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka (Kovács O., 60.), Bank, Zámbó, Pavlovic (Jánvári, 78.) – Pedro, Safaric, Balázs B. – Haruna, Oláh, Vrucina (Mustapha, 69.). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Diarra (21.), Johnson (30.), Délczeg (33.), Ivancsics (41.), Vécsei (66.) illetve Zámbó (40.), Balázs B. (75.), Haruna (86.)
Sárga lap#!# Lovric (61.), Diaby (91.), illetve Zámbó (27.), Pedro (91.)