Számos érdekes programmal várta NB I-es klubunk a Futball Éjszakájára érkezőket. Az országos rendezvénysorozat alkalmával a szurkolók körbejárhatták a Rákóczi-stadiont, valamint a pályán is kipróbálhatták magukat.

 

Kilenc NB I-es, – köztük a Kaposvári Rákóczi FC is – ugyancsak kilenc NB II-es, tizenhárom NB III-as, valamint öt megyei klub csatlakozott az idén második alkalommal megrendezett Futball Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozathoz.

Elsőként Balázs Péter erőnléti edző mozgatta meg a résztvevőket, majd az legkisebbeket különböző labdás ügyességi feladatok várták. Az idősebb korosztályt pedig Takács Róbert kalauzolta végig a stadionon.

– Azt gondoljuk, hogy a labdarúgást népszerűsíteni kell, ezért is csatlakoztunk immár második alkalommal a rendezvénysorozathoz – nyilatkozta Takács Róbert, klubunk technikai vezetője. – Nagyon sok bírálat érte az utóbbi időben a magyar és a kaposvári labdarúgást is, hiszen látjuk mi is a közösségi médiában és olvassuk a különböző fórumokon, ahol kapunk hideget-meleget. Számunkra fontos, hogy népszerű legyen a labdarúgás Kaposváron és az, hogy szurkolók minél jobban megismerjék a klubot. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy azok a gyermekek, akik esetleg még a stadionban sem jártak most ráléphettek a zöld gyepre és együtt edzhettek a felnőtt csapat játékosaival, valamint járhattak az öltözőkben is.

– Petrók Viktor vezényletével tartottunk egy közös edzést – mondta Hegedűs Dávid csapatkapitányunk. – Fontos számunkra, hogy népszerűsítsük a labdarúgást és az is, hogy szorosabbra fűzzük az utánpótlással való kapcsolatunkat. Bízom benne, hogy a fiatalok közül jónéhánnyal sikerült megkedveltetnünk ezt a sportágat.

A program zárásaként tizenegyesrúgó-verseny várta az érdeklődőket. Az első három helyezett belépőjegyet nyert csapatunk DVTK elleni hazai bajnokijára.

Futball éjszakája
2019. szeptember 6.