Szombaton a listavezető Videotont fogadja a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I 25. fordulójában. Az egykori kaposváriakkal megerősített fehérváriak a bajnoki cím megszerzése érdekében mindenképpen győzni akarnak, a Rákóczi viszont folytatná jó sorozatát a piros-kékek ellen. Petrókék bíznak benne, hogy május elsején nem csak a Munka ünnepe miatt örülhetnek majd a szurkolók.

Veni, Vidi, Vici = áll a Fehérvár újkori címerében. A Kaposvár elleni mérkőzésekre viszont nem nagyon igaz, hogy jöttem, láttam, győztem, hiszen öt éve nem verték meg bajnokin a zöld-fehéreket, Kaposváron pedig kereken harminc éve győztek újra a fehérváriak élvonalbeli bajnokin. Holnap azonban nem múltidézés lesz, hanem kemény csata.

A vendégek abban bíznak, hogy végre jó helyzetkihasználással tudják zárni a meccset, a kaposvári trió pedig abban bízik, hogy félre tudja tenni a régi barátságot. A kaposváriaknál eltiltott nincs, Szepessynek már csak meccsrutin kell, Kovácsevics edz, Bank pedig lábadozik. A találkozó szombaton fél hatkor kezdődik, a Kapos Televízióban vasárnap este fél nyolckor láthatják felvételről a mérkőzést.

* * *

Az nb1.hu szokásos mérkőzés előtti esélylatolgatójában a két mester a következőket mondta#!#

Prukner László (Rákóczi FC)#!# – A múlt héten egy váratlan, nagy arányú vereséget szenvedtünk Debrecenben. Egy stabil első félidőt követően összeroppantunk, de egy olyan csapatnak, amely a labdarúgásból él, tovább kell tudnia lépni ezen. A Videoton egy nagyon jól felkészített csapat, nem véletlenül bajnokesélyes, és ez plusz motivációt adhat. Sajnos, a sérültjeink tekintetében nem történt pozitív változás.

Mezey György (Videoton)#!# – Forradalom zajlik a Vidi életében. A csapat olyan úton indult el, amely meghatározó lesz a fehérvári foci életében. Minden adott ahhoz, hogy ez a gárda első legyen, és azt is el kell mindenkinek ismerni, hogy Magyarországon ma, a Videoton a legkiegyensúlyozottabb csapat. A következő három mérkőzésen – Kaposvár, MTK, Debrecen – minden eldőlhet. A csapat nagyszerű közösséget alkot, a játékosok lelkiismeretesen, keményen dolgoznak hétről hétre. Ilyen lelkes társasággal nem is találkoztam még a pályafutásom során, megérdemelnék a bajnoki címet.