Nagyot küzdött a csoport egyik legerősebb együttese, a III. kerületi TVE ellen csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 16. fordulójában, de ez nem ért pontot.

 

A stadionban történő munkálatok okán régi, új helyszínen, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Cseri úti sportcentrumában fogadtuk a III. kerületi TVE csapatát. A csoport egyik legjobb keretével rendelkező fővárosiaknál sárga lapos eltiltás miatt nem tudott pályára lépni a kaposvári születésű Kozics Barnabás, míg ugyanezen okok miatt Mayer Milánra nem számíthatott szakmai stábunk. A kezdőcsapatunk végül három helyen változott a csornaihoz képest: sérülése után visszatért Kocsis Barnabás, a középpályán pedig Pintér Norbert és Borbély Ákos segítette a támadásokat. A kezdő sípszó előtt Máté Árpád törzsszurkolók emlékének adóztunk egy perces néma felállással, majd igen nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe a felek, az iram a harmadosztály szintje felett volt. Az első komolyabb lehetőségre sem kellet sokat várni, hiszen a kilencedik percben egy eladott labda után Borbély Ákos került helyzetbe, de a jobb alsóba tartó lövését védte Kemenes Botond. A folytatásban előbb Opavszky Balázs, majd Schuszter Ronald lökete kerülte el a kapunkat, majd a 26. percben Mikler Dánielnek is dolga akadt: Barczi Dávid tört be balról a tizenhatoson belülre, nyolc méterről leadott lövését viszont magabiztosan hárította kapusunk. A 34. percben pedig Hegedüs Levente átlövése éppen elkerülte a jobb felső sarkot, ahogy négy perc múlva Vankó Imréé is. A 41. percben viszont már kaput találtak a vendégek: egy szöglet után nem tudtunk felszabadítani a labda Barczi Dávid elé került, aki egy csel után tizenhárom méterről a bal alsót vette célba, a labda pedig Mikler Dánielről vágódott a hálóba (0–1).

A második félidőben folytatódott a kiegyenlített játék a mezőnyben, de újra a vendégek tudtak felmutatni egy veszélyes átlövést, az 54. percben Schuszter Ronald jobb felsőbe tartó löketét védte Mikler Dániel. A hajrához érve egyre nagyobb fölénybe került csapatunk, s a helyzetek sem maradtak el. Előbb Szederkényi Ádámról feledkeztek meg a védők, de a középpályásunk lövését védte a fővárosiak kapusa, majd pár perccel később Kálmán Szilárd életerős szabadrúgása zúgott el a jobb kapufa mellett. Az utolsó percekben két pontrúgás után is nagy veszélyt tudtak kialakítani a vendégek, de sem Elek Bence, sem Hegedüs Levente fejesét követően nem született gól, így az utolsó pillanatig támadhattunk az egyenlítésért. Ez sajnos nem jött össze, így újabb hazai vereséget könyvelhettünk el.

 

Horváth Rudolf: – Az egész első félidőben fölényben játszott a III. kerület, bár passzívak voltak, de mivel jobbára a mi térfelünkön zajlott a játék, ráadásul jól építkeztek a bal oldalon, többször mögénk is kerültek, ezért bennük volt a gól. Ebből is szerezték meg a vezetést, egy szögelt után. A második félidőben mi kerültünk fölénybe: a pontrúgásokra, a nagy bedobásokra és a hosszú labdákra építettünk, de nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni az ellenfelet az egyenlítés érdekében. Szerettünk volna végig egy ki-ki meccset játszani, de a hátrány után ez nehéz volt, mivel stabilan védekeztek.

 

Aczél Zoltán: – Egy nagyon masszív csapat otthonában tudtunk három pontot szerezni. Kontroll alatt tartottuk az első félidőt, a gólon kívül is volt több komoly lehetőségünk és a labdát is többet birtokoltuk és a védekezésünk is rendben volt. A másodikban a Kaposvár fölénk került, emiatt szerkezetet is váltottunk. A hosszú labdákra, a pontrúgásokra és a bedobásokra építettek a hazaiak, de erre sikerült felkészülnünk, így fontos győzelmet szereztünk.

 

Kaposvári Rákóczi FC–III. kerületi TVE 0–1 (0–1)

Kaposvár, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Cseri úti sportcentrum, 200 néző. V.: Maml Z. (Mohos M., Szkrajcsics P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Harsányi Gál, Böndi – Kocsis B. (Mayer Máté, a 84. percben), Horváth B. –Borbély Á. (Zólyomi, az 59. percben), Pintér N. (Kálmán Sz., a 71. percben), Szederkényi – Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

III. kerületi TVE: Kemenes B. – Preklet, Egerszegi, Szalai V., Kirják – Opavszky – Hegedüs L., Schuszter (Kokenszky, a 90. percben), Barczi (Kulcsár D., a 86. percben), Vankó (Grabant, a 81. percben) – Elek B. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerző: Barczi (a 41. percben).

Sárga lap: Borbély Á. (az 58. percben), Bíró D. (a 81. percben).

16. forduló Kaposvári Rákóczi FC–III. kerületi TVE