A kéthetes bajnoki szünet után hazai rangadóval folytatja szereplését a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I-ben. A zöld-fehérek pénteken 17 órakor az Újpestet fogadják, és nem titkolják, hogy szeretnének három ponttal gazdagodni. Bank István újra elfoglalhatja a helyét a védelem közepén, a horvát támadó, Vrucina viszont továbbra is az eltiltását tölti. 

A hét közepén már újra teljes volt a Rákóczi kerete#!# hazatért az U21-es válogatottból a csapat szélsője, Balázs Benjámin. Az utánpótlás együttes két Európa-bajnoki selejtező mérkőzést játszott a napokban.
– Először Írország ellen játszottunk, és 2-1-re nyertünk. 30 percet játszottam, úgy érzem, jól szálltam be. Lichtenstein ellen 2-0-s sikert arattunk. Kezdő voltam, a félidőben lecseréltek. 2012-re beérett ez a csapat, idén csak nyertünk, az lenne a jó, ha most kezdődne csak az EB-selejtező sorozat – mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Balázs Benjámin.
A kaposváriak az OTP Bank Liga első hat fordulójában hét pontot gyűjtöttek, így a nyolcadik helyről várják a pontvadászat második szakaszát. A Prukner-legénység a remények szerint a 12. helyen tanyázó Újpest ellen, hazai pályán, jól teljesít majd. 
– Úgy érzem, reális a helyezés, de a csapatban több van, léphetnénk feljebb is. Volt egy rossz kezdés, aztán javítottunk, jöttek bravúrgyőzelmek is. A saját teljesítménnyel nem vagyok teljesen megelégedve, próbálok ezen javítani. Újpesten új tulajdonos van, sok játékost vásároltak. Jó játékerőt képviselnek véleményem szerint, bár még nem állnak fényesen a tabellán. Nekünk viszont hazai pályán kötelező begyűjteni a három pontot – tette hozzá a Balázs Benjámin.
A zöld-fehérek a bajnoki szünetben két Ligakupa-mérkőzésen léptek pályára. A múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak a Videotonnal, szerdán délután pedig 2-1-es vereséget szenvedtek Zalaegerszegen. 
– Több edzésünk nem volt, mint máskor, úgy készültünk, mint ha hetente lenne bajnoki meccsünk. A válogatott szünet nem jelentett gondot. Nagyon várjuk az Újpest elleni mecscet, a csapat szeretné kiköszörülni a csorbát. Pápán nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. Mindenképp szeretnénk itthon tartani a három pontot – mondta Kovács Olivér.
A pénteken 17 órakor kezdődő találkozóról eltiltás miatt a horvát Vrucina, sérülése miatt pedig Waltner és Horváth Tamás hiányzik majd. Bank István viszont újra ott lehet a pályán. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a stadion 1-es pénztára már 12 órakor kinyit.