Békéscsabán szólították pályára labdarúgóinkat a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában. A vasárnap esti találkozó számos izgalmat, de legfőképp sok lapot tartogatott, hiszen csapatunkból Szabó Alex és Hadaró Valentin is idő előtt kiállt.

 

Nyeretlenül vágott neki a kétnapos békéscsabai túrának csapatunk, de azzal a céllal, hogy három ponttal térjen haza. Ez a feladat azonban nem tűnt egyszerűnek, hiszen a hazaiak még nem szenvedtek vereséget ebben a szezonban. Még úgy sem, hogy a bajnoki címre is esélyes Vasassal is találkozott Schindler Szabolcs együttese. Ez a remek statisztika azonban már az első negyed órában kezdett szétfoszlani, ugyanis csapatunk nagyszerűen kezdte a mérkőzést. Balázs Zsolt már a nyolcadik percben góllá váltotta a mezőnyfölényt, miután a saját kipattanóját tudta két méterről a kapuba lőni. A tizedik percben egy hasonló szituáció után Varjas Zoltán csak a kapufát találta el úgy tíz méterről. Pár perc múlva Balázs Zsolt egy remek csellel húzta el a labdát Uram János mellett, s megduplázta együttesünk előnyét, így átadtuk az irányítást a hazaiaknak. A viharsarkiak egy lesgóllal és egy újabb kapufával jelezték, hogy bizony nem adták fel.

A második félidőben egyre nagyobb nyomás alá helyezte csapatunkat a Békéscsaba, amely egy újabb Paudist Patrik kapufában mutatkozott meg, illetve a támadó buktatásáért egy büntetőt is kaptak a hazaiak. Ezt Hursán Györgynek sikerült értékesíteni így nyílttá vált a mérkőzés. Kicsivel több mint egy órányi játékot követően Szabó Alex gyűjtötte be a második sárgáját, így megfogyatkozott csapatunk. Ezt a hazaiak negyed óra múlva ki is tudták használni, miután Mészáros Márk tudott a kapuba lőni egy beadást követően. A hajrában Hadaró Valentin is begyűjtötte második sárga lapját, miután lerántotta a kilépő Máris Dominiket, így kilenc emberrel fejezte csapatunk a mérkőzést. A hajrá perceiben bár tovább támadott a Békéscsaba, de csapatunk jól védekezett, így egy pontot el tudott hozni a Viharsarokból, ahol a játékvezető sportmasszőrünknek, Szabó Miklósnak is felmutatta a piros lapot, így ő sem lehet ott a következő mérkőzésen.

 

Békéscsaba 1912 Előre–Kaposvári Rákóczi FC 2–2 (0–2)
Békéscsaba, 1920 néző. V.: Szilágyi (Berényi, Sinkovicz).
Békéscsaba 1912 Előre: Uram (Czinanó, 76. p.) – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros M. – Hursán, Babinyecz (Hononiczki, 77. p.), Szabó P. – Lukács, Pantovic (Máris, 73. p.) – Paudits. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Varjas Z., Szakály A. – Nagy J., Erdei (Nagy T., 65. p.), Szabó B. (Földi, 84. p.) – Balázs Zs. (Andric, 72. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Hursán (61. p. – 11-esből), Nagy T. (80. p. – öngól), illetve Balázs Zs. (8. és a 16. p.).
Kiállítva: Szabó A. (65. p.), Hadaró (81. p.), Szabó Miklós (gyúró – a kaposvári kispadról, 90. p.).
Sárga lap: Szabó P. (13. p.), Bora (82. p.), Máris (88. p.), illetve Varjas Z. (33. p.), Erdei (35. p.), Hadaró (42. p.), Ur (54. p.), Szabó A. (60. p.), Waltner (kispadról, 70. p.), Nagy J. (75. p.).

 

Békéscsaba 1912 Előre-Kaposvári Rákóczi FC
2020. augusztus 18.