A második félidőben hatalmasat küzdve szerzett egy pontot a listavezető BVSC-Zugló ellen együttesünk az NB III. Nyugati csoportjának 30. fordulójában.

 

A listavezető BVSC-Zugló együttesét fogadta csapatunk, amely ősszel egy szoros mérkőzésen kapott ki a fővárosiak otthonában. Ez alapján pedig remek összecsapásra lehetett számítani a cukorgyári gödörben. A találkozó első perceit próbálta megnyomni a BVSC, amely főleg a bal szélen vezette támadásait, s ebből szerezte meg a vezetést is. Nyolcpercnyi játék után ugyanis Batizi-Pócsi Balázs beadását követően Erdélyi László négy méterről fejelt a bal alsóba. A folytatás is lendületesen alakult, ekkor már csapatunk is többet próbálkozott, de az újabb, igazán nagy gólszerzési lehetőségek a vasutasok előtt adódtak, akik Kokenszky Norbert fejesével kis híján megduplázták előnyüket, a felső kapufa azonban kisegítette Pogacsics Krisztiánt, aki egyáltalán nem unatkozhatott ezen az összecsapáson. Kollégája, Kovács Benedek is bemutatott egy remek védést, amikor a harmincadik percben Mayer Milán ugratta ki remek ütemben Pintér Norbertet, aki elől a vendégek kapusa kifutva, az utolsó pillanatban mentett, míg az első játékrész hajrájában ugyancsak Pintér Norbert egyenlíthetett volna, de tíz méterről célt tévesztett.

A szünetben kettőt cserélt együttesünk és szerkezetet is váltott, ez pedig gyorsan egyenlítést is eredményezhetett volna, azonban Gál Mátyás kapáslövése centikkel elkerülte a bal alsó sarkot. A második félidőben a vendégek inkább az előnyük megőrzésére koncentráltak, így csapatunk mehetett előre az egyenlítésért. A mérkőzés hajrájában csapatunk igyekezett a kapuja elé szegezni az ellenfelet. A nagy akaratnak és küzdésnek a 88. percben lett meg az eredménye, amikor is a pont ezt a mezszámot viselő Kondor Kristóf érkezett remekül a kapu elé egy szöglet után, s a hálóba fejelte a labdát.

Labdarúgóink hatalmas akarata így végül gólba, s talán ami még ennél is fontosabb pontban is megnyilvánult.

 

Nagy Tamás: – A szünetben próbáltam megfojtani a finomodást és megértetni a játékosokkal, hogy a futballon kívül mi kell még ehhez a ligához. Stabil középcsapattá váltunk, de még mindig ott tartunk, hogy kétkedünk, nem tudunk dönteni, állandóan úton vagyunk és gyámoltalanul védekezünk. El kell hinnünk, hogy bárki ellen képesek vagyunk partiban játszani, meccset nyerni, hiszen csak így van értelme ennek az egésznek. A második félidőben ez sikerült. Az egész csapaton érezhető volt, hogy szeretnék megnyerni a mérkőzést. Éreztem, hogy fel kell szítani a tüzet, hogy életben tartsuk a reményünket és a hitünket. Úgy gondolom, nem érdemtelenül szereztük meg az egyik pontot.

 

Buzsáky Ákos: – Meg kell tanulnunk lezárni egy ilyen mérkőzést, amikor erre alkalmunk adódik. Sok lehetőségből nem hoztuk ki a maximumot, a helyzeteinkből csak egyet rúgtunk be. Kaposváron pedig számítani kell arra, hogy ha az ember „feléleszti a halottat”, akkor az megbosszulja magát. Amikor fáradt a csapat, a koncentráció is esett, s kaptunk egy közeli fejesgólt. A folytatásban össze kell szednünk magunkat, s mindent meg kell tennünk a célunkért. Versenyt futunk a Mosonmagyaróvárral, most üldözöttből üldözővé váltunk. A következő időszakban kiderül, hogy ki bírja jobban ezt a nyomást.

 

Kaposvári Rákóczi FC–BVSC-Zugló 1–1 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 210 néző. V.: Molnár A. (Vörös D., Rózsa D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á. (Zólyomi, a 91. percben), Lakatos G., Harsányi, Böndi – Gál (Czuczi, a 85. percben) – Pintér N. (Kondor, a 67. percben), Mayer M., Kálmán Sz. (Bíró D., a szünetben), Grabarics – Ekker (Vladul, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

BVSC-Zugló: Kovács B. – Takács Zs. (Fisli, a 79. percben), Ladányi, Nagy J. Tóth K. – Szilágyi, Tamási Zs. (Balogh M., a 61. percben) – Szalánszki, Kokenszky, Batizi-Pócsi (Kelemen, a 81. percben) – Erdélyi. Vezetőedző: Buzsáky Ákos.

Gólszerzők: Kondor (a 88. percben), illetve Erdélyi (a 8. percben).

Sárga lap: Borbély Á. (a 24. percben), Böndi (a 42. percben), Grabarics (az 50. percben), Gál (a 71. percben), Vladul (a 90. percben), illetve Szilágyi (a 64. percben), Erdélyi (a 69. percben).