Pénteken Debrecenben próbál bizonyítani a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A bajnok otthonában az elmúlt években nem szerepelt túl jól a Prukner-legénység, de ahogy a jó szériák, úgy a rossz sorozatok is véget érnek egyszer. Ha sikerül a bravúr, marad a középmezőny elején a Kaposvár.

Legutóbb elveszítette egy éves hazai veretlenségét a Kaposvári Rákóczi, ez a sorozat egy bajnokjelöltnek is dicsőségére vált volna. Idegenben már nem annyira fényes az idei mérleg, a Debrecen otthonában pedig legutóbb még a nyolcvanas években győztek a zöld-fehérek élvonalbeli bajnokin.

– Kaposváron mindig jó mérkőzést játszottunk a bajnokkal, többször mi álltunk közelebb a győzelemhez, de kicsúszott a kezünkből, de ott is tudtunk kétszer vezetni, és egyszer a 90. percben kaptunk ki, egyszer pedig egy öngóllal, úgyhogy ott is volt már szoros, jó lenne egyszer már pontokat szereznünk ott – mondta a Rákóczi csapatkapitánya, Zahorecz Krisztián.

A debreceniek továbbra is sorozatterhelésben játszanak, ősszel a Bajnokok Ligája miatt meccseltek sokat, de még most is állnak a Ligakupában, a Magyar Kupában és a bajnokságban a címvédésért egyaránt, ráadásul kedden is bajnokit pótoltak a Nyíregyháza ellen. Ez nem biztos, hogy számít, hiszen nagy a keretük, egy-egy kiemelkedő teljesítmény Oláhtól, vagy Rudolftól annál inkább.

– Úgy gondolom, hogy nagyszerű játékosokról van szó, bármelyik dönthet el mérkőzést, ha mi rúgjuk az első gólt, akkor könnyebb lesz, de ha a Rákóczi talál egyet, vagy sokáig kihúzza kapott gól nélkül, akkor bármilyen lehet a mérkőzés végkimenetele – hallhattuk a Loki egykori Rákóczi-játékosától, Szakály Pétertől.

A találkozó pénteken 19 órakor kezdődik, eltiltott egyik oldalon sincs, újabb sérültek sem. A Duna Televízió élőben közvetíti a találkozót. A Kapos Televízióban vasárnap este fél nyolctól láthatják a mérkőzés felvételét.

Kiss Ernő

* * *

Az nb1.hu szokás szerint megkérdezte a két együttes vezetőedzőjét a találkozó esélyeiről.

Herczeg András (DVSC)#!# – Tizennégy nap alatt ez az ötödik mérkőzés, aminek csak az a hátránya, hogy mindig pihent ellenfelekkel játszunk. Így volt ez a Fradi esetében, és így lesz a Rákóczi ellen is. Ezek a szempontok azért számítanak, mert néhány játékoson látszik a fáradtság, és vannak, akik a sorozatmérkőzések közepette nehezebben tudnak regenerálódni. Ráadásul néhány poszton a sok sérülés miatt nincs is lehetőségem változtatni. A Kaposvárral mindig nehéz mérkőzéseket játszunk. Ősszel nagyon emlékezetes, négy négyes eredménnyel zárult összecsapást vívtunk velük idegenben. Prukner László csapatáról tudni kell, hogy nagyon jól felépített együttes, más szerkezetben játszik, mint a magyar gárdák többsége.

Prukner László (Rákóczi FC)#!# – Erősen ingadozó a teljesítményünk, ráadásul a fél csapat sérült. Az elmúlt fordulóból nagyon rosszul jöttünk ki, mert az MTK ellen buta gólokkal kikaptunk és Gujic megsérült, emellett még az NB III-as csapatba visszajátszók közül is voltak olyanok, akik ezen a héten sérülés miatt nem tudtak edzeni. Nem jók az előjelek, de harcolni fogunk. NB I-es regnálásunk óta a Debrecen az egyetlen csapat, amelyet még nem tudtunk legyőzni, sőt, az esetek többségében elpáholtak bennünket. Az őszi négy négyes mérkőzésen mutatott játékkal, és magával az eredményével is elégedett lennék most.