Szerdán este megszerezte első győzelmét az új évadban a Rákóczi. Együttesünk a Liga Kupa csoportkörének első fordulójában a Siófok ellen nyert 3-0-ra. A mérkőzésen bemutatkozott új szerzeményünk, a brazil védő, Lucas. A lefújás után Prukner László vezetőedzőt kérdeztük.

– Fontos ez a győzelem, még akkor is, ha nem egy komplett Siófok ellen játszottunk – kezdte a vezetőedző. – Látni lehetett a pályán, hogy milyen görcs van a játékosokban az eddigi rossz szereplés miatt. Egy ilyen helyzetben minden egyes jó megoldás, minden egyes gól oldja a feszültséget, és segít nekünk következő bajnoki ellenfelünk, a Paks elleni sikeres felkészülésben.
– A csapat az NB I-es bajnokság első hat fordulójában mindössze egy pontot gyűjtött. Miért? 
– Véleményem szerint az eddig mutatott játékunk alapján öt pontot kellett volna szereznünk. Sok gólt kaptunk pontrúgások után, illetve általunk összehozott büntetőkből. Máskor is volt már olyan, hogy távozott tőlünk egyszerre hat játékos, de olyan még nem fordult elő, hogy a középső embereink menjenek el egy időben. 
– Mi lehet a megoldás a nehéz helyzetre? 
– Azt gondolom, hogy én mindig igyekeztem a játékosokat partnernek tekinteni. Mindig bíztam abban, hogy ha valaki azonosul a feladatával, képes jó teljesítményt nyújtani a pályán. Sajnos, a szezon elején elbizonytalanítottuk saját magunkat. Ezután feladat- és célorientáltak leszünk. Egyértelműen csak egy-egy feladatra fogunk koncentrálni, és remélem, ez ki fog rángatni bennünket ebből a gödörből. Fel fogunk állni, és a reményeim szerint olyan eredményt tudunk elérni az ősz második felében, hogy megmaradjon a reális esélyünk a bennmaradásra. 
– És ne feledjük#!# ezt a helyzetet a jelenlegi keret tagjainak kell megoldaniuk. 
– Azok a játékosok, akik eddig nem nyújtottak elfogadható teljesítmény, és saját érdekeiket a csapat elé helyezték, szálljanak magukba és gondolkodjanak el. Igazolni a brazil fiún kívül nem tudtunk az utolsó napokban, mert nekünk behatároltak az anyagi lehetőségeink. Egyszerűen nem tudunk versenyezni a többi klubbal, az érkezőink jó része pedig fiatal és még tapasztalatlan játékos. Mindezek ellenére én továbbra is bízom abban, hogy talpra állunk, és megoldjuk a feladatot.