Hiába volt több száz NB I-es bajnoki a vendég szigetszentmiklósi játékosok lábában, a Kaposvári Rákóczi második számú csapatának labdarúgói – kis túlzással – lefutballozták őket. Barna László tanítványai meggyőző játékkal, szép gólokat szerezve verték 2-0-ra ellenfelüket. 

A mérkőzés elejétől kezdve magabiztosan futballozó kaposváriak már az első negyedórában is veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél. Előbb Bőle, majd Kirchner rúghatott volna gólt, ám ezek a lehetőségek még kimaradtak. Egykor az NB I-ben is jól hangzott volna a Márkus-Urbán csatárduó, most azonban ők is csak figyelték Kovács Olivér parádés találatát. A kényszerből belső védőt játszó kaposvári mesterien lőtt szabadrúgásból, vagy huszonkét méterről a bal felső sarokba. Egy-nulla után kezdett ébredezni az SZTK, ám a hazai védelem jól állt a lábán, így komolyabb helyzetig nem jutott el Horváth Ferenc legénysége az első félidőben.

A második játékrész is jó iramban indult. A szigetszentmiklósiaknak továbbra is meddő volt a támadójátékuk, talán emiatt lettek egyre idegesebbek… Az 52. percben Deutsch Bence páros lábbal csúszott rá Kirchnerre, Botló játékvezető azonnal fel is mutatta neki a piros lapot. A Rákóczi emberelőnyben hamar gólt tudott szerezni, egy szöglet után a húszéves bosnyák fiú, Adil Kovacic talált a kapuba. Ezután a vendégek előtt is adódott lehetőség, még a kapufát is fejeltek, de gólt nem tudtak lőni. A Rákóczi a hatodik fordulóban – négy döntetlen és egy vereség után – megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Kaposvári Rákóczi FC II. – Szigetszentmiklósi TK 2-0 (1-0)
Kaposvár, 150 néző. V.#!# Botló (Kis, Nagy) 
Rákóczi#!# Horváth L. – Földes, Kovacic, Kovács O., Laczkó, Fenyvesi, Házi, Böjte, Bőle (Horváth G. 65. – Böröczky 80.), Kirchner (Kuckó 77.), Kovacevic. Vezetőedző#!# Barna László
SZTK-Erima#!# Dénes – Puskás, Szamosi, Szamosszegi, Deutsch, Hullám, Urbán, Lucas (Barna 46.), Lannert, Besztercei (Zsivóczky 55.), Márkus (Bali 62.). Vezetőedző#!# Horváth Ferenc
Gólszerzők#!# Kovács O. (37.), Kovacic (60.). 
Sárga lap#!# Földes (64.), Böjte (72.), ill. Szamosi (54.), Urbán (64.), Barna (88.)
Piros lap#!# Deutsch (52.)
Barna László#!# Az első félidőben voltak nagyon szép támadásaink, amelyeket nem tudtunk gólra váltani, de úgy érzem, hogy a győzelem megérdemelt. A vendégeknek volt helyzete a végén, de nem forgott veszélyben szerintem a három pont sorsa. 
Horváth Ferenc#!# Eddig az élcsapatok ellen is jól teljesítettünk, sajnos a mai volt a leggyengébb produkciónk. Fájó a vereség, szeretnénk javítani a következő hetekben.