Győzelemmel kezdte meg szereplését a 2010-2011-es bajnoki évadban a Rákóczi. A kaposváriak emlékezetes mérkőzésen, parádés első félidei játékkal nyertek 5-3-ra az esélyesebbnek tartott Zalaegerszeg otthonában. Soha rosszabb rajtot!

Új, a tavalyinál ízlésesebb zöld mezben léptek pályára a kaposváriak a labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzésén, Zalaegerszegen. Persze, nemcsak a szerelés volt új, hanem az összeállítás is#!# Sisa Tibor olyan tizenegyet küldött gyepre, amelyből nehezen készült fel az ellenfél… 

Jó jel volt, hogy a marokkói szerzemény, Jawad már a 2. percben betalált a ZTE hálójába – apró szépséghiba, hogy mindezt lesről tette. Három perccel később Jawad beadása után Oláh fejelt 15 méterről, Vlaszák kapus szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgás után Pavlovic fejelt mellé.

A 7. percben Kulcsár 15 méteres lövését védte a zalai kapus. A találkozó első perceiben az történt a pályán, amit a Rákóczi akart, és ez nem sokkal később már gólokban is megmutatkozott. 
A 11. percben Jawad került helyzetbe, balról, éles szögből lőtt, Vlaszák védett, majd Miljatovic a gólvonalról fejelte ki a labdát…
A 16. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi! Balázs indította Oláh Lórántot, aki a tizenhatoson belül lőtt, Vlaszák védett, az érkező Pavlovic pedig 6 méterről a hálóba passzolt. 0-1!
Két perccel később újabb remek kaposvári támadás végén Jawad ívelt balról középre, Oláh pedig kapásból, 12 méterről alig lőtt a kapu mellé.
Nagyszerűen játszott a csapat ezekben a percekben, életveszélyes volt minden egyes támadásunk.
A 23. percben növelte előnyét a kaposvári együttes. Nem mindennapi támadás végén hárman vitték a hazai kapura a labdát. Pavlovic jobbról középre passzolt, a menteni igyekvő Kovács G. lábáról pedig a saját kapujába vágódott a labda. 0-2…
A 28. percben megszületett a harmadik kaposvári gól. Kulcsár szerzett labdát, majd nagyszerű ütemben indította Oláh Lórántot. A kaposvári csapatkapitány átvette azt, majd 14 méterről Vlaszák mellett a kapuba lőtt. 0-3.
Az első harminc perc kaposvári parádéja után kissé megnyugodtak a kedélyek, jobbára a mezőnyben pattogott a labda. 
A 45. percben aztán szinte a semmiből szépített a ZTE. Kamber hosszú indítása után Rudnevs lőtte ki jobbról, 12 méterről a hosszú sarkot. 1-3. A félidő ráadásában rátett még egy lapáttal a Sisa-legénység#!# a 46. percben bal oldali szöglet után Grúz kotorta kapura a labdát, Vlaszák védett. Újra jött Grúz, aki másodszorra 3 méterről már nem hibázott. 1-4.

Mint később kiderült, a csapatok a második félidőre is tartalékoltak a gólokból…

Az 50. percben Kulcsár szöglete után felszabadítottaka védők, a középen érkező Pedro 23 méterről nagy lövést eresztett meg, Vlaszák védett.
Az 53. percben Kulcsár 28 méteres szabadrúgása után Vlaszák a jobb felső sarok elől piszkálta szögletre a labdát.
Az 59. percben újabb gólt lőtt a Rákóczi, és et már a hazai közönség is megtapsolta. Jawad trükközött a labdával a bal oldalon, majd szép cselek után középre adott. A hazai védők nem tudtak felszabadítani, Pavlovic pedig 6 méterről a léc alá bombázott. 1-5.
A 61. percben szépített a ZTE. Jobb oldali szöglet után Rudnevs lőtte a kipattanót 7 méterről a kapu bal oldalába. 2-5.
A 66. percben les-gyanús góllal faragott hátrányából a ZTE. Rudnevs emelt a tizenhatoson belülre, az ott tartózkodó Balázs Zs pedig 6 méterről a hálóba fejelt. Hiába reklamáltunk. 3-5.
A gól után a hazaiak belelendültek, és futószalagon vezették a támadásokat. A somogyi védelem azonban jól állta a sarat. 
Az utolsó tíz percben többször is meccslabdához jutott a Rákóczi. A 81. percben Balázs B. ugrott ki a jobb oldalon, majd bátran lőtt 14 méterről, a labda a kapufáról vágódott ki, az érkező Jawad pedig fölé emelt. Egy perccel később újból labdát szerzett a Rákóczi#!# Pavlovic már csak a kapussal szemben állt, és el is találta Vlaszákot… Balázs B. viszont ott állt mellette üresen…
A végén még beszorította ellenfelét a ZTE, de ezt a győzelmet már senki nem vehette el a csapattól. 
Szép volt, fiúk!
ZTE – Kaposvári Rákóczi 3-5 (1-4)
Zalaegerszeg, 3028 néző. V.#!# Bognár T.
ZTE#!# Vlaszák – Kocsárdi, Kovács G., Miljatovic (Szalai, 31.), Varga – Kamber, Máté (Magasföldi, 69.) – Rundnevs, Illés (Horváth A., 39.), Balázs Zs. – Pavicevic. Vezetőedző#!# Csank János. 
Kaposvár#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic – Balázs B., Pedro – Pavlovic, Kulcsár (Hegedűs D., 63.), Jawad (Godslove, 82.) – Oláh (Zsolnai, 65.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Gólszerzők#!# Rudnevs (45., 61), Balázs Zs. (66.), illetve Pavlovic (16., 59.), Kovács G. (öngól, 23.), Oláh (28.), Grúz (45+1.)
Sárga lap#!# Kovács G. (55.), Máté (64.), illetve Balázs B. (54.)