Mayer Máté duplájával, illetve Hampuk Ádám góljával nyertünk az Illés Akadémia U19 ellen, a Cseri úti sportcentrumban rendezett előkészületi találkozón.

 

Az ötödik előkészületi találkozójukat vívták labdarúgóink, akik ezúttal nem idegenben, hanem a Cseri úton léptek pályára a kiemelt bajnokságban szereplő Illés Akadémia U19 ellen. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf egy igen fiatal csapatot küldött pályára, melyben három próbázó is lehetőséget kapott, köztük pedig feltűnt egy régi ismerős, Hampuk Ádám. A támadó gyorsan felhívta magára a figyelmet, hiszen az első negyed óra végén egy szép összjáték után hozta helyzetbe Bíró Dominiket, akinek lapos lövését még védte a szombathelyiek kapusa. A következő percekben viszont kétszer is mattoltuk a vendégek védelmét, előbb Mayer Máté csapott le egy rosszul hazaadott labdára, majd higgadtan lőtt a hálóba (1–0), egy perc múlva pedig Hampuk Ádám cselekedett hasonlóképp (2–0). A szünetig csapatunk irányította a találkozót, majd a fordulás után közvetlenül is előttünk adódtak lehetőségek, de Udvardi Ádám közeli próbálkozását, illetve Mayer Máté szabadrúgását is nagy bravúrral védte Kovács Martin kapus. A következő percekben nagyobb iramban kezdett el futballozni az Illés Akadémia, amely egy sakk-mattra kijátszott helyzet végén Bartusz Dániel közeli lövésével szépített (2–1). A vendégek lendülte viszont megtört miután még a hajrá előtt visszaállt a kétgólos különbség. A 71. percben jó helyről jutottunk szabadrúgáshoz, a labda mögé ezúttal is Mayer Máté állt, aki a sorfal felett lőtt a kapu jobb oldalába nagyjából huszonöt méterről (3–1).

A hajrában akár tovább nőhetett volna a különbség, de Kovács Martin kapus több nagy védést is bemutatott, azonban így is megérdemelten nyertünk az igen jól futballozó Illés Akadémia U19-es csapata ellen.

 

Horváth Rudolf: – Az első félidőben a próbázókon kívül csak saját nevelésű fiatal játékossal álltunk fel. Ez az egyik célkitűzésünk, hogy egy zömében kaposváriakra épülő keretet alakítsunk ki. A mérkőzésen mindkét fél törekedett a játékra, az ellenfelünk főként rövidpasszra, míg mi a direktebb, mélységi játékra. Az első félidőben megérdemelten szereztünk kétgólos vezetést, sőt a harmadik is érett, de ezt követően egy tíz perce fölénk nőtt az ellenfelünk, csapkodóvá vált a játékunk, s gólt is kaptunk, de utána láthatóan mi akartuk jobban a győzelmet. A mérkőzés vége felé a Bene Akadémia U19-es csapatából többen is lehetőséghez jutottak, ezzel pedig megkapták az első ingereket a felnőtt futballból.

 

Rugovics Vendel: – A mérkőzés nagyszerűen szolgálta a felkészülést és a 2006-os, 2007-es fiataljaink fejlődését, annak ellenére, hogy gyorsan eldőlt. Két hazapasszolt labdát is elcsíptek, egyéni hibákból gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ami meghatározta a meccs képét. Kaposváron egy remek keretet hoztak össze, még úgy is, hogy több játékost pihentettek ezen a meccsen. A lokálpatrióta megközelítés a város javát szolgálja és jövőre szerintem a bajnokesélyesek közé kell majd őket sorolni.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Illés Akadémia U19 3–1 (2–0)

Kaposvár, Cseri út, 60 néző. V.: Balikó.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Borbély Á., Heil, Harsányi, Sipos B. (Terestyényi, a 76. percben) – Bíró D. (Kis-Fónai, a 76. percben), Pintér M., Szederkényi, Udvardi (Keszi, a 76. percben) – Mayer Máté, Hampuk (Böndi, a 72. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Illés Akadémia U19: Kovács M. – Mayer G., Bolla G., Tarján, Kovács B. (Stifter, a szünetben) – Bolla B. (Frák, a 60. percben) –Szvoboda (Pruska, a 72. percben), Kopácsi (Bonyhárd, a 68. percben), Mohos, Pruska (Tama, a szünetben) – Bartusz. Vezetőedző: Rugovics Vendel.

Gólszerzők: Mayer Máté (a 19. és a 71. percben), Hampuk (a 20. percben), illetve Bartusz (az 59. percben).

Kaposvári Rákóczi FC-Illés Akadémia U19 edzőmérkőzés