Ekker Milán és Pintér Norbert találataival hoztuk el a három pontot a Komárom VSE otthonából, az NB III. Nyugati csoportjának 28. fordulójában.

 

Hétközi bajnokin szólították pályára labdarúgóinkat, akik két vereség után, a Komárom VSE otthonában szerettek volna javítani, még úgy is, hogy vezetőedzőnknek, Horváth Rudolfnak fel kellett forgatnia a védelmet Kocsis Barnabás eltiltása miatt. Így Gál Mátyás újra hátrébb húzódott, míg a csatársorban először kapott kezdőként lehetőséget Mayer Máté. Az átszervezés és a frissítés pedig gyorsan meghozta a sikert, hiszen már az ötödik percben megszereztük a vezetést, miután Böndi Ádám beadására Ekker Milán robbant be és belsőzött a bal alsó sarokba (0–1). A korai gól nagyszerűvé varázsolta a mérkőzést, melyen felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd egy védelmi megingást kihasználva a félidő derekén a kapu előtt üresen labdát kapó Tóth György révén egalizált a Komárom (1–1). A szünetig bár többször is próbára tettük Bánfalvi kapus képességeit, de mindhiába, maradt a döntetlen.

A második játékrész bár egy nagy hazai lehetőséggel indult, de bő egyórányi játék után újra visszavettük a vezetést, miután az Ekker Milán lerántásáért megítélt büntetőt Pintér Norbert váltotta gólra (1–2). A hátralévő fél órában a hazaiak próbáltak némi fölényben futballozni, viszont a nagyobb helyzetek előttünk adódtak, Ekker Milán akár könnyedén egymaga eldönthette volna a találkozót, azonban újabb gól már nem született.

 

Horváth Rudolf: – A hangulat nem volt túl jó a két vereség hatására, így emiatt is adtunk bele mindent ebbe a meccsbe. Változtattunk, frissítettünk, s aki lehetőséget kapott, élt is vele. Idegenben élesebb a csapat, ezt ezúttal is bizonyította, hiszen inkább a harmadik gólunk volt benne a levegőben és nem a hazaiak egyenlítése. Hullámzó a teljesítményünk, ezen szeretnénk változatani, de azon nem, hogy a jövőben is sok fiatal, kaposvári kötődésű játékos kapjon szerepet, akárcsak ezen a mérkőzésen.

 

László Péter: – Fásultak és pontatlanok voltunk a mérkőzésen, ettől sokkal jobb játékot vártam. Két egyéni hibát kihasználva nyert a Kaposvár.

 

Komárom VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)

Komárom, Molaji Sporttelep, 70 néző. V.: Juhász B. (Mohos M., Szalai D.).

Komárom VSE: Bánfalvi – Molnár M. (Horváth K., a 89. percben), Nagy T., Horváth M., Szénási (Maka, a 68. percben) – Szabó B. – Hajnal (Nagy L., a 68. percben), Köles, Nagy Z., Sandal – Tóth Gy. Vezetőedző: László Péter.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Zólyomi, Gál, Harsányi, Böndi – Szederkényi, Országh – Ekker (Borbély Á., a 87. percben), Pintér N. (Kálmán Sz., a 87. percben), Bíró D. (Heil, a 80. percben) – Mayer Máté (Hampuk, az 57. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Ekker (az 5. percben), Pintér N. (a 63. percben – 11-esből), illetve Tóth Gy. (a 24. percben).

Sárga lap: Köles (a 13. percben), Szénási (a 61. percben), Hampuk (a 63. percben), illetve Mayer Máté (a 18. percben), Pintér N. (a 47. percben).