Jövő csütörtökön 16 órától a Pancho Arénában játssza le utolsó hazai mérkőzését a magyar U21-es válogatott az Eb-selejtező sorozatban, az ellenfél a csoportot vezető spanyol együttes lesz. Négy nappal később Bosznia-Hercegovinában zárja az Eb-selejtezőket a válogatott. A magyar keretbe meghívót kapott Rusák Edvárd, a Kaposvári Rákóczi kapusa is. Házi László tanítványa vasárnap utazik a Telki edzőközpontba.

A magyar válogatottnak már nincs esélye arra, hogy kiharcolja az U21-es Európa-bajnokságon való részvételt, csütörtöki ellenfelünket, a spanyol válogatottat ugyanakkor egyetlen pont választja el attól, hogy matematikailag is bebiztosítsa csoportgyőzelmét. Az utolsó meccsekre Dajka László készíti fel a válogatottat, a szakvezető az A-válogatott kerethirdetése után kijelölte saját keretét is. 
– Miután elvállaltam a feladatot, hosszabban elbeszélgettünk Róth Antallal, hiszen ő kezdte el az Eb-selejtezőket a csapattal, és nála jobban senki sem ismeri a korosztályt – mondta az mlsz.hu-nak Dajka László. – Átnéztem a korábbi kereteket, és beszereztem minden információt a játékosokról, majd kijelöltem azt az együttest, amellyel nekifutunk az utolsó két selejtezőnek. Időszakos feladatot kaptam a szövetségtől, ezért nem szándékozom jelentősebb változtatásokat eszközölni a csapaton, de nincs is ötven-hatvan válogatott szintű játékosunk ebben a korosztályban, akik közül válogatni lehetne, ezért a korábbi keretből gazdálkodom én is. 
A mieink a selejtező sorozat szempontjából tét nélkül lépnek pályára a spanyolok és a bosnyákok ellen, ám Dajka László szerint a játékosok nem foglalkozhatnak azzal, hogy már nincs esély az Eb-részvétel kiharcolására, tudásuk legjavát kell adniuk a találkozón.
– Aki válogatott mezben pályára lép, annak mindig kötelessége a legjobb teljesítményt nyújtani, tét nélküli válogatott meccs nem létezik. Két nehéz mérkőzésre számítok, meggyőződésem, hogy a keret tagjai mindent el fognak követni a pályán a jó eredmény érdekében. Első ellenfelünk, a spanyol válogatott nagyszerű játékosokból áll, várhatóan többet fogja birtokolni a labdát, mint mi. Én azonban soha, egyetlen ellenféltől sem félek, hiszek abban, hogy bravúrt tudunk elérni. A legfontosabb, hogy legyen tartása a válogatottnak, és mindenki becsületesen küzdjön a mérkőzésen – fogalmazott Dajka László.
Rusák EdvárdA válogatott kerete#!#
Kapusok#!#
Jova Levente (Ferencvárosi TC)
Nagy Gergely (Dunaújváros PASE)
Rusák Edvárd (Kaposvári Rákóczi FC)
Védők#!#
Szolnoki Roland (Videoton FC)
Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Tamás Márk (Puskás Akadémia FC)
Jagodics Márk (Szombathelyi Haladás)
Króner Martin (Zalaegerszegi TE FC)
Farkas Norbert (Zalaegerszegi TE FC)
Középpályások#!#
Poór Patrik (MTK Budapest)
Windecker József (Győri ETO FC)
Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE-Phoenix Mecano)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd)
Kleinheisler László (Videoton FC)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Márkvárt Dávid (Pécsi MFC-MATIAS)
Támadók#!#
Holender Filip (Budapest Honvéd)
Ugrai Roland (Ferencvárosi TC)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK)
Vass Patrik (MTK Budapest)
Szécsi Márk (Nyíregyháza Spartacus FC)