Sisa Tibor bemutatkozott és aláírta két évre szóló szerződését a Rákóczival. A 49 esztendős futballedző székfoglalójában elmondta#!# a tisztességes, becsületes munka híve, és a fő célja, hogy a kaposvári együttes megőrizze a helyét az élvonalban. A salgótarjáni születésű szakember a klub utánpótlására is kiemelt figyelmet fordít majd.

Megérkezett a Rákóczi új vezetőedzője. Sisa Tibort előbb bemutatták a klub alkalmazottainak, majd Horváth Miklós elnök értékelte a kialakult helyzetet.

„Vannak olyan egyesületek, ahol az edzők sokkal hosszabb ideig dolgoznak, mint hét év. De ott a csapatot cserélik, mert van hozzá elég forrás. Nálunk a lehetőségek korlátozottak. A hosszú idő alatt vannak olyan kötődések, amelyek nem viszik előre a munkát” – mondta Horváth Miklós, aki hozzátette#!# egy új embernek az ismeretlen közegben nem könnyű alkalmazkodni, így türelmet és segítséget kért a megjelentektől. Az is kiderült, miért éppen a 49 esztendős szakemberre esett a választás.

„Nagyon sokan közvetve vagy közvetlenül jelentkeztek a Rákóczi kispadjáért, mert Magyarországon sokkal több az eszkimó, mint a fóka – folytatta az elnök. – A választásunk azért esett Sisa Tiborra, mert úgy látjuk, az ő egyénisége, alázata, eredménye és tapasztalatai megfelelnek a mi egyesületünk célkitűzésének, helyzetének és megítélésnek mindenben.”

Sisa Tibor kétéves szerződést kötött az egyesülettel, a megállapodást a sajtótájékoztató végén írták alá. Mindkét fél hosszú távú, sikeres együttműködésben bízik.

„Én mindig azt szoktam mondani, hogy kis ember vagyok, kis emberek edzője. Ez egy kis csapat, becsülettel, tisztességgel a lehetőségekből a legtöbbet szeretnénk kihozni, így jó helyre érkeztem. Perspektívát kell adnunk azoknak a gyerekeknek, akik itt vannak, és az élvonalban szeretnének játszani. A legfontosabb cél, hogy megőrizzük az NB I-es tagságunkat. Ha most azt mondanánk, hogy két év múlva a Barcelonával kell játszanunk, csalódást okoznánk a közönségünknek, az pedig nem hiányzik az embereknek” – hallhattuk Sisa Tibortól.

Sisa Tibort zárásként megajándékozták egy Rákóczi-pólóval is. Az egyesület életében szombaton valóban új fejezet kezdődött.