Erős ellenféllel szemben, a horvát első osztályban szereplő NK Slaven Belupo Koprivnica ellen mutatkozott be az élvonalra készülő együttesünk. Waltner Róbert tanítványai remek mérkőzésen Nagy Richárd büntetőjével és Szabó Alex fejesével arattak sikert az első nyári előkészületi mérkőzésen.

Elkezdte a nyári edzőmérkőzések sorozatát együttesünk. Az augusztusban rajtoló élvonalra készülő csapatunk a horvát első osztály egyik meghatározó klubja, az NK Slaven Belupo Koprivnica ellen lépett pályára a Rákóczi-stadionban. Remekül kezdődött az előkészületi mérkőzés csapatunk szempontjából, hiszen Bíró Dominik lövését kézzel hárítottak a kaproncaiak belső védője, Vinko Medimorec, a megítélt büntetőt pedig Nagy Richárd értékesítette. Utóbbi játékosunk kis híján megduplázta góljai számát, miután Nagy Krisztiántól kapott egy remek átadást, de kísérlete a felső lécről a gólvonal elé vágódott le. A játékrész hajrájában a vendégeknek sikerült egyenlíteniük, miután Pogacsics Krisztián bravúrosan tolt ki egy a jobb alsóba tartó labdát, de a kipattanóra Bruno Bogojevic csapott le elsőként.
A második félidőre mindkét vezetőedző új csapatot küldött pályára, így kezdődhetett elölről az összecsapás. Ebben a játékrészben a küzdelem dominált, de csapatunk két nagyobb helyzetet is kidolgozott. Előbb a próbajátékon lévő Andrej fejese kerülte el a kaput, majd Szabó Alex próbálkozása már gólt ért, ezzel pedig eldőlt a találkozó.

Waltner Róbert: Tetszett a csapat játéka. Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban két edzés is szerepelt a felkészülési programban, ezáltal fáradtak a játékosok, többet kaptam, mint vártam. Voltak hibák, ezek megpróbáljuk kijavítani. A második félidőben két fiatal próbajátékos is pályára lépett és a 17 éves Orsós Tamás is lehetőséget kapott, sőt ketten nem a saját posztjukon szerepeltek, így óriási gratuláció jár a srácoknak.

Kaposvári Rákóczi FC–NK Slaven Belupo 2–1 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 700 néző. V.: Barna G.
Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró – Szakály A., Nagy T. – Bíró D., Nagy K., Nagy R. – Ádám M. II. félidő: Slakta – Godzsajev-Telmán, Lakatos G., Szabó A., Borbély Á. – Tóth G., Andrej – Orsós T., Beliczky, Artúr – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.
NK Slaven Belupo I. félidő: Filipovic – Iharos, Medimorec, Nowak, Goda – Plantak, Jajalo – Bogojevic, Canadija, Delic – Muzafer. II. félidő: Markovic – Karamarko, Hlevnjak, Calusic, Martinaga – Dolcek, Brkovic, Hairlahovic, Puclin, Mladen– Cruz. Vezetőedző: Ivica Sertic.
Gólszerzők: Nagy R. (7. p.), Szabó A. (85. p.), illetve Bogojevic (30. p.)