Csatárposztra érkezett együttesünk első nyári igazolása, hiszen a 29 esztendős center, Szarka Ákos zöld-fehérbe öltözik.

 

Szarka Ákos 1990. november 24.-én született a szlovákiai Kisudvarnokon. A labdarúgással Dunaszerdahelyen ismerkedett meg, majd a szlovák futball legeredményesebb csapatához, a Slovan Bratislava igazolt. A pozsonyi klub előbb kölcsönadta őt a szintén pozsonyi székhelyű Petrzalka együtteséhez, amelynek színeiben bemutatkozott a szlovák élvonalban, s 29 meccsen hét gólt szerzett. Időközben a szlovák U21-es válogatottnál is felfigyeltek rá, így meghívót is kapott, s hat alkalommal pályára is lépett.

Kölcsönszerződése lejárta után 2013-ig a Slovanban játszott, a csapat meghatározó tagja lett, pályára lépett többek között a Videoton FC elleni Európa-liga selejtezőn is. 2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg a Dunaszerdahelyre igazolt, ahol három idény alatt 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Az egyik legemlékezetesebbre sikerült mérkőzése a 2015/2016-os szezonban volt, amikor is a Podbrezová elleni találkozón négy gólt szerzett.

Szarka Ákos 2017 januárjában igazolt először Magyarországra, amikor is az élvonalban szereplő Diósgyőri VTK csapatához szerződött. A miskolci másfél éve alatt 36 bajnokin háromszor volt eredményes, majd 2018 nyarán a másodosztályú Gyirmót FC Győr gárdájához igazolt. A 2018/2019-es szezonban tizenkilenc gólt ért el a másodosztályban, ezzel pedi holtversenyben a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. A 2019/2020-as idény első felében 19 bajnoki mérkőzésen négyszer talált a kapuba, majd 2020 januárjában a dél-koreai másodosztályban szereplő Szuvon FC labdarúgója lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban három alkalommal kapott játéklehetőséget, majd 2020 júliusában felbontotta szerződését a klubbal.

A 193 centiméter magas támadó a következő szezontól együttesünket erősíti.