Háromgólos sikert aratott előkészületi mérkőzésen csapatunk a Szekszárdi UFC ellen.

Újfent a Szekszárdi UFC ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen csapatunk, de ezúttal hazai környezetben. Az előző, tolnaiak otthonában vívott meccshez képest már egy sokkal összeszedettebb Rákóczival találták szemben magukat a szekszárdiak. Fiatal, újjáalakuló együttesünk az első félidőben helyenként tetszetős futballal tudott előrukkolni, ami több alkalommal is veszélyt eredményezett a vendégek kapuja előtt. Bíró Dominik és János Norbert is közel járt a gólhoz, utóbbi a legközelebb, hiszen a kapufát is eltalálta, de az első játékrészben nem kellett maguk mögé nyúlniuk a kapusoknak.
A másodikban aztán többször is feltörte a szekszárdi rekeszt csapatunk. Előbb egy nagyszerű Bíró Dominik, Borbély Ákos összjáték után utóbbi került ziccerbe, s közelről belsőzött a bal felsőbe. A folytatásban egy kis szerencse is kellett a kétgólos előnyhöz, hiszen Jancsó Buda távoli lövése megpattant egy védőn, így a labda védhetetlenül kötött ki a jobb alsóban. A hajrában Orsós Tamás egy egyéni akció után kis híján lemásolta Szekszárdon szerzett találatát, de ezúttal a kapufa kisegítette a tolnia kapust. A végeredményt egy újabb nagyszerű összjáték után Balog Alex állította be, aki Orsós Tamás visszagurítását követően gurított a jobb alsó sarokba.
A szekszárdi mérkőzéshez képest hatalmasat lépett előre csapatunk, ami dicséri a szakmai stáb és a játékosok munkáját és hozzáállását.

Nagy Tamás: – Még mindig csak formálódik, alakul a csapat, hiszen továbbra is vannak hiányposztok. Sok helyen lyukasak vagyunk, s ezeket a réseket minőséggel kéne betömni. Az tény, hogy napról-napra lépnünk előre, de még mindig vannak bizonytalanságok a játékban. Egy biztos: két hetünk van, így minél gyorsabban el kell érnünk azt, hogy csapatként tudjanak futballozni a játékosok. Az egyéni képességek tekintetében, főleg előre játékban ezen a megvannak a játékosok, viszont ehhez szükséges egy stabil, kiszámíthatóbb védelem, s ebben még nem vagyunk igazán jók. Folyamatosan hangsúlyozom, hogy ez egy lassú folyamat, hiszen a nulláról építkezünk. Szerencsére ennek a folyamatnak már látható jelei vannak.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 3–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 100 néző. V.: Posza (Horváth Á., Szabó L.)
Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Képíró, 90. p.) – Czuczi (Zólyomi, a szünetben), Kaszás (Ladányi, a szünetben), Lakatos G. (Zsámbéki, a szünetben (Palkovics, 90. p.)), Borbély (Jancsó, 75. p.) – Gál (Balog A., 70. p.) – Sólyom (Mayer, a szünetben), Ivanov (Szederkényi, a szünetben), Zvara (Dömötör, 90. p.), Bíró (Orsós T., 75. p.) – János N. (Fehérvári, 60. p.). Vezetőedző: Nagy Tamás.
Szekszárdi UFC: Pomozi (Matesz, a szünetben) – Fekete (Rácz F., 65. p.), Tratnyek (Bányai, 75. p.), Arena, Füredi – Aszalós (Gellér, 70. p.), Rácz Á. – Horog (Temesi, 77. p.), Budai (Péter A., a szünetben) – Szeles (Béla D., 65. p.) – Wirth (Juhász L., 60. p.). Vezetőedző: Turi Zsolt.
Gólszerzők: Borbély (59. p.), Jancsó (78. p.), Balog A. (89. p.).