Szombaton futballderbi lesz Somogyban! A labdarúgó OTP Ligában újra összecsap egymással a Kaposvári Rákóczi és az FGSZ Siófok gárdája, és borítékolható, hogy ez a kilencven perc is más lesz, mint a többi. A szurkolók egyedi légkörű mérkőzésre, nagy csatára számítanak, és jól tudják#!# mindkét csapatnak nagyon kellenének a bajnoki pontok a bennmaradáshoz.

A Balaton-partiak egy év szünet után 2010 nyarán jutottak vissza az NB I-be, és nem kellett sokat várni a somogyi rangadóra. 
– Valóban messziről jött ember vagyok, de tudom, mit jelent a derbi, mert volt már részem egypárban, a Siófok és a Kaposvár igazi szomszédvár, nehéz mérkőzés lesz, de talán fel tudom tüzelni a fiúkat és ez meg is látszik majd a mérkőzésen – mondta akkor Sisa Tibor vezetőedző, és a találkozó végül gól nélküli döntetlennel ért véget a Siófok otthonában. 
BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Siófok, 2500 néző. V.#!# Bognár T.
Siófok#!# Molnár – Mogyorósi, Graszl, Fehér, Novák – Ludánszki, Kocsis – Thiago (Csermelyi, 78.), Kecskés (Lukács, 66.), Délczeg (Roni, 66.) – Sowunmi. Szakmai igazgató#!# Horváth Károly
Rákóczi FC#!# Kovács – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic – Balázs B., Pedro – Pavlovic (Hegedűs D., 67.), Kulcsár (Peric, 76.), Jawad – Szepessy (Oláh, a szünetben). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Sárga lap#!# Szepessy (19.), Okuka (71.), Oláh (88.), Hegedűs D. (91.)
A tavaszi szezonban a cukorgyári gödörben nézett farkasszemet egymással a két együttes, és a Rákóczi magabiztos győzelmet aratott#!# 2-0-s félidő után 3-0-ra nyert.  A kaposvári együttes a 23. percben szerezte meg a vezetést#!# jobb oldali támadás futott a pályán, Okuka Oláh elé továbbított, aki nagyszerűen passzolt Perichez#!# a támadó két védő szorításában 9 méterről a kapu közepébe lőtt. 1-0.
A 35. percben Bank ívelte előre a labdát, Pericet pedig lerántották a tizenhatoson belül. Németh játékvezető – jogosan – büntetőt ítélt. Oláh állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 2-0.
A 85. percben Okuka nagyszerű labdát adott, Pavlovicnak, aki jobbról, az alapvonalról középre adott, a hosszú oldalon érkező Balázs B. két lépésről a hálóba pofozta a játékszert. 3-0.
A találkozó első perceit leszámítva a Rákóczi végig uralta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten nyerte meg a somogyi futballderbit. Sisa Tibor legénysége megszerezte első tavaszi bajnoki pontjait, így tagja maradt az élmezőnynek.
Kaposvári Rákóczi – BFC Siófok 3-0 (2-0)
Kaposvár, 3000 néző. V.#!# Németh Á.
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Bank, Zsók, Gujic (Farkas Z., 89.) – Hegedűs, Pedro – Pavlovic, Oláh, Balázs B. (Korhut, 87.) – Peric (Kulcsár K., 70.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Siófok#!# Molnár P. – Mogyorósi, Graszl K., Katona, Novák – Délczeg (Pécseli, 79.), Kecskés (Horváth A., 85.), Tusori, Lukács (Melczer, 46.) – Homma, Csermelyi. Vezetőedző#!# Mihalecz István
Gólszerzők#!# Peric (23.), Oláh (36., 11-esből), Balázs B. (85.)
Sárga lap#!# Oláh (39.), Gujic (63.), illetve Katona (35.), Kecskés (55.)
A 2010/2011-es évad végén a Rákóczi a mezőny első felében zárt, a Siófok pedig bennmaradt. Az új szezonban augusztus 20-át somogyi derbivel ünnepelték a sportbarátok. A mérkőzés máig emlékezetes#!# az észak-somogyiak úgy nyertek 3-1-re, hogy mindhárom góljukat tizenegyesből szerezték… Az első találatot még Bank könyvelhette el, aztán a hazaiak következtek, a Rákóczi pedig Okuka és Bank kiállítása miatt kettős emberhátrányba került…
A 18. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi! Kulcsár K. jobb oldali szabadrúgása után átszállt a labda a hosszú oldalra, az érkező Bank pedig 11 méterről, kapásból a bal sarokba továbbított. 0-1.
A 24. percben Okuka ellökte Melczert a tizenhatoson belül. Villant a sárga lap, és következett a tizenegyes. Melczer magabiztosan lőtt a kapu jobb sarkába. 1-1.
A 27. percben Jánvári kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, Takács bíró ismét büntetőt ítélt. Melczer állt újra a labda mögé, és megint csak túljárt Hajdúch eszén#!# a kapu bal sarkába lőtt. 2-1.
A 63. percben ismét tizenegyeshez jutott a Siófok#!# Bank utolsó emberként szabálytalankodott Harasztival szemben, így őt is kiállították. Az ápolást követően Melczer magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába. 3-1. 
BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (2-1)
Siófok, 3000 néző. V.#!# Takács J.
Siófok#!# Milinte – Kiss Zs., Fehér, Nyári, Fejes – Haraszti, Kecskés, Tusori, Melczer V. (Horváth B., 80.) – Huszák (Sowunmi, 58.), Bozovic (Rebryk, 74.). Szakmai igazgató#!# Horváth Károly. 
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Hegedűs, Pedro – Balázs B., Kulcsár K. (Safaric, 65.), Jawad (Alexeev, 60.) – Peric (Pavlovic, 79.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Gólszerzők#!# Melczer (25., 28., 65., mindhármat 11-esből), illetve Bank (18.)
Sárga lap#!# Melczer (53.), illetve Okuka (24., 31.), Zsók (50.)
Piros lap#!# Okuka (31.), Bank (64.)
Az újabb megyei rangadót szombaton 17 órától vívják a Rákóczi Stadionban. Húsz forduló után mindkét csapat 20 pontot gyűjtött, és menekül a kiesés elől. Amelyik együttes nyer, fontos lépést tehet előre, a döntetlen valójában csak a riválisoknak kedvezne. A feladat tehát adott#!# a Pápa elleni mérkőzéshez hasonlóan most is be kell gyűjteni a három pontot. Az összecsapást Iványi Zoltán vezeti, a fiúk várják a közönséget a lelátókra!