November 22. után ismét bajnoki mérkőzés vár a Rákóczira. Csapatunk új vezetőedzővel vág neki a tavaszi folytatásnak, és elsőként a 14. helyezett Csákvár vár ránk. A mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik.

Csaknem háromhónapos szünet után, ismét bajnoki mérkőzésre készül a Rákóczi. A mieink eseménytelennek kicsit sem nevezhető heteken vannak túl, a napokban pedig az a hír is felröppent, hogy a csapat nem áll ki a bajnoki rajton a Csákvár otthonában. Most azonban úgy fest, hogy ott lesznek a pályán Rajcziék pénteken.
A téli felkészülésnek új edzővel vághatott neki a társaság Tamási Zoltán személyében. Az ő vezetésével hat előkészületi mérkőzést is lejátszott a Rákóczi az elmúlt hetekben, de az első komoly sikerre egészen az utolsó meccsig várnunk kellett. Múlt szombaton ugyanis az élvonalban szereplő Pápa otthonában nyertünk Rajczi és Kiss góljaival, ami talán megadhatja a lökést a csapatnak a bajnoki kezdés előtt.

„A Pápa ellen taktikailag nagyon éretten játszottunk. Az első félidőben úgy érzem, hogy nagyobb gólaránnyal kellett volna vezetnünk. A második félidőben hamar gólt tudtunk szerezni, nagyon jól kontrázott a csapat, taktikailag érettek voltunk és meg voltam elégedve mindenkivel. Felkészültünk a Csákvárból, és mindenféleképpen győzelmet várok a csapattól. Taktikailag érettek vagyunk, a keretünk viszont most 17 fős. Ami a tavaszi szezon egészét illeti, továbbra is a hatodik-hetedik helyre várom a csapatot” – mondta Tamási Zoltán, akinek a munkáját Barna László, Házi László és Somlyai Nóra segíti.
Könnyű mérkőzés várhatóan az első tavaszi tétmeccsen sem vár majd ránk, a Csákvár ugyanis mindössze két hellyel van mögöttünk a tabellán, és egy esetleges győzelemmel akár meg is közelíthetnének minket. Épp ezt szeretnénk elkerülni, és akárcsak tavaly augusztusban, most is legyőznénk szezonnyitó ellenfelüket.

„A Csákvár közvetlen rivális. Ugyanúgy a kiesés ellen játszik, mint jelenleg mi. Reméljük, hogy ez a helyzet azért változni fog a bajnokságban, és előrébb tudunk mi lépni. Ez egy olyan mérkőzés lesz, ahol tudunk nyerni, ha ott leszünk fejben. Ez a kérdés, hogy a csapat, hogy tudja ezt a helyzetet feldolgozni, és, hogy milyen fejjel tudunk kimenni a pályára. Reméljük, hogy jól fog elsülni” – fogalmazott Rajczi Péter.

A Csákvár elleni mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Fejér megyei csapat otthonában. A mérkőzésről szöveges formában a kapos.hu internetes oldal is beszámol majd.