Nyíregyházán lépett pályára az őszi szezon utolsó idegenbeli találkozóján csapatunk a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában. Együttesünk hatalmas küzdelemben, a szív csatájában szerezte meg az egy pontot a forduló előtt kilencedik helyen álló nyírségi csapat otthonában.

 

Akárcsak a Mikulásra, labdarúgóinkra is hosszú út vár december hatodikán, hiszen az ország másik felében, Nyíregyházán vívta az év utolsó idegenbeli bajnokiját csapatunk. A Nyíregyháza Spartacus elleni fellépésen már egyre többen állhattak vezetőedzőnk, Várhidi Péter rendelkezésére, aki szintén három hét kihagyást követően állhatott ott az oldalvonal mellett. Az eddig meccselő Kostorják Zsolt, aki edzőként a századik NB II.-es bajnokiját ünnepelhette a kispadról figyelhette, ahogy védőink a találkozó első periódusában számos beívelést hatástalanítottak. A Nyíregyháza kezdte jobban a találkozót, azonban mégis helyzet nélkül került előnybe, hiszen a tizenhatoson belül Ur László állta Hamed Yasin útját, amiért eléggé megkérdőjelezhető büntetőt kapott a hazai egylet. A nyírségieket ez azonban kevésbé zavarta, s Pogacsics Krisztián bár érezte az irányt, de Hamed Yasin a jobb alsó sarokba lőtte a vezető találatot. Ezt követően alábbhagyott a Spartacus nyomása, de csapatunkon érződött a hosszú karantén nyoma, így a folytatásban is a jól kontrázó hazaiak előtt adódtak csak említésre méltó lehetőségek.

A második játékrészben csapatunk uralta a pályát, játékosaink lényegesen többet birtokolták a labdát, de helyzetek csak a kettős csere után alakultak ki, ekkor viszont még nem érkezett az egyenlítés. Nem sokkal egy órányi játékot követően azonban góllá érett csapatunk akaratossága: Erdei Carlo szögletét követően nem tudtak felszabadítani a hazaiak, így Varjas Zoltán fejelte vissza Ur Lászlóhoz, aki ár lépésről passzolt a kapuba. Öt perccel később Bíró Dominik készítette le lövésre a labdát Erdei Carlonak, de Fejér Csongor védte középpályásunk tizenöt méteres löketét, majd egyből indított. A kontrát a fiatal Balogh Alex akadályozta meg, de csak szabálytalanul tudta, amiért begyűjtötte második sárga lapját. A hajrá így megfogyatkozott csapatunk, amely a többhetes karantén ellenére is nagy energiákat tudott megmozgatni azért, hogy a Mikulás legalább egy pontot tegyen a Rákóczi puttonyába.

A hazaiak természetesen próbáltak támadni, de csapatunk töretlenül állta a sarat, s tíz emberrel is megérdemelten gyűjtötte be az egyik pontot.

 

Nyíregyháza Spartacus FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)
Nyíregyháza, zárt kapuk mögött. V.: Oláh G. (Csatári, Sinkovicz).
Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Svedyuk, Fodor F.(Farkas A., 60. p.), Papucsek, Jánvári – Szabó B., Végső – Györgyi (Gyurján, 72. p.), Kártik (Pataki, 86. p.), Hamed – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Nagy T., Varjas Z. – Balogh A., Szakály A. (Tratnyek, 89. p.), Erdei, Gál (Godzsajev-Telmán, 56. p.), Andric – Balázs Zs. (Bíró D., 56. p.), Szarka (Szabó A., 76. p.). Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Hamed (6. p. – 11-esből), illetve Ur (67. p.).
Kiállítva: Balogh A. (72. p.).
Sárga lap: Györgyi (19. p.), Papucsek (61. p.), illetve Andric (11. p.), Balogh A. (14. p.), Várhidi Péter (vezetőedző, 14. p.), Varjas Z. (86. p.), Erdei (93. p.).