Magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a BFC Siófok a labdarúgó Ligakupa szerdai fordulójában a Kaposvári Rákóczi otthonában. A somogyi rangadón a motiváltabb, tüzesebb Balaton-partiak megérdemelten szerezték meg a három pontot. A hazai együttesben két próbajátékos is lehetőséget kapott. 

Hűvös időben, mély talajú pályán rendezték meg a labdarúgó Ligakupa somogyi rangadóját. A kaposvári együttesben két új játékos is lehetőséget kapott#!# Scepanovic és Pavicevic az NB II-es barcsi gárdából érkezett próbajátékra, és a szabályok adta lehetőséggel élve pályára is léphettek a Rákócziban. A két támadó hétfőn csatlakozott a zöld-fehérekhez, és már élesben tesztelhette őket a szakvezetés.
A gyér érdeklődés mellett lejátszott kilencven perc első momentumaként Zsók rossz becsúszása után ígéretes helyzetből lőhet szabadrúgást a Siófok. Homma lövése a sorfalról pattant ki.
A 13. percben megszerezte a vezetést a vendéggárda. A kaposváriak eladták a labdát a saját térfelükön, és Tóth bal oldali beadása után Tiago fejelt 6 méterről a kapu bal oldalába. 0-1.
Válasz gyanánt Zsók próbálkozott egy bátor lövéssel, de a labda elkerülte a vendégek kapuját. Újabb kaposvári lehetőség következett ezután#!# jobb oldali beadás után Petrók vette célba fejjel a kapu bal oldalát, de Szalma kapus könnyedén védett. A 34. percben Graszl Károly és Stevan Pavicevic kapott sárga lapot kölcsönös rugdosódásért. Az első félidő zárásaként Lipusz szabadrúgása után Szalma kapus bokszolta ki a labdát a mezőnybe.
Az 56. percben Homma lőtt 15 méterről, Petrók lábáról vágódott szögletre a labda. A japán támadó nem sokkal később 17 méterről is próbálkozott, Strublics kapus oldalra ütötte a labdát, majd felszabadult a hazai kapu.
A 67. percben növelte előnyét a Balaton-parti együttes. Homma remek labdaátvétel után 18 méterről, ballal a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0-2. 
Egy perccel később megszületett a harmadik vendéggól. Kecskés verekedte be magát a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről lőtt, a labda Kovácsevicsről pattant fel, majd a hálóban kötött ki. 0-3.
A 75. percben Pavicevic került helyzetbe, de elcsúszott, így oda lett a hazai lehetőség, majd Peric lőtt csúnyán a kapu mellé. És még nem volt vége#!# Kovácsevics passza után Oláh lőtt 8 méterről fölé. A meccs végére fölénybe került a Rákóczi, de az eredmény már nem változott. 
Ahogy a Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor fogalmazott a lefújás után#!# ezen az estén volt, aki többet tett a tűzre, volt, aki kevesebbet, ezúttal azonban összességében csak ennyire futotta… A motiváltabbnak és összeszedettebbnek tűnő Siófok megérdemelten nyert, így megerősítette első helyét a csoportban a kaposváriak és az újpestiek előtt. 
Kaposvári Rákóczi – BFC Siófok 0-3 (0-1)
Kaposvár, 200 néző. V.#!# Garcia
Rákóczi FC#!# Strublics – Kovácsevics, Petrók, Zsók (Zahorecz, 46.), Lelkes (Pavlovic, 54.) – Kovács O. (Oláh, 54.), Horváth T. – Bőle (Peric, 60.), Scepanovic (Kulcsár, 46.), Lipusz – Pavicevic. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Siófok#!# Szalma – Graszl K. (Fehér, 50.), Ludánszki, Pécseli, Horváth A. – Piller, Kecskés (Ivancsics, 72.), Kocsis, Tóth R. – Homma (Délczeg, 72.), Thiago (Varga F., 90.). Szakmai igazgató#!# Horváth Károly