Horváth Balázs duplájával nyertünk a III. kerületi TVE otthonában az NB III. Nyugati csoportjának 35. fordulójában.

 

Eltiltás és sérülések miatt kissé megfogyatkozva utaztunk a bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező III. kerületi TVE otthonába, ahol ennek ellenére szerettünk volna jó eredményt elérni. A mérkőzés eleje azonban más képet mutatott, hiszen a hazaiak uralták a pályát, s az első helyzetükből, amire tizenkét percet kellett várni a vezetést is megszerezték, miután Kósa Marcell ugratta ki Tóth Zoltánt, aki hat méterről gurított a bal alsóba (1–0). A folytatás is a hazaiak akarata érvényesült, csak ritkán jutottunk el az ellenfél tizenhatosáig. Amikor viszont sikerült, akkor tudtak zavart okozni, s bő fél óra után ki is egyenlítettünk, miután egy védelmi megingást kihasználva Horváth Balázs lőtt a kapu közepébe tizenegy méterről (1–1). A szünetig újra nagy nyomás alá került a kapunk, de csak egy igazán nagy helyzetet tudtak kidolgozni, mely után Harsányi Dániel felszabadított a gólvonalról.

A második félidőt álomszerűen kezdtük, hiszen egy perc sem telt el, máris fordítottunk! Egy kiugratás után Hampuk Ádám lőtt tizennégy méterről, a kapusról kivágódó labda Horváth Balázs elé került, aki két méterről lőtt a hálóba (1–2). Ebben a játékrészben már kezdtünk egyenrangú partnerek lenni, így sokkal jobb, nyíltabb lett a találkozó. A hajrában bár újra beszorultunk, de hiába jutott büntetőhöz az ellenfél, Mikler Dánielről ki sem pattant a labda Kozics Barnabás tizenegyese után, ez pedig egy újabb fordulópont volt ahhoz, hogy elhozzuk a három pontot Óbudáról. A bravúr pedig nem maradt el, így újabb fontos pontokat szereztünk idegenben.

 

Horváth Rudolf: – Az eredményeik ellenére messze a legjobb csapathoz jöttünk, amely NB II.-es játékosállománnyal rendelkezik és remek körülmények között játszik, de a tabellán elfoglalt helyezésük ezt nem tükrözi. Az első percekben tudtuk, hogy náluk lesz többet a labda, szerettük volna átvészelni ezt az időszakot, de nem tudtuk, viszont, ahogy belemelegedtünk a meccsbe érezhető volt, hogy jó a felfogásunk és a szerkezetünk is, pedig öt húsz év alatti játékossal álltunk fel. Az egyenlítő gól után megnyugodtunk, akartuk a győzelmet, ez volt a kulcs. Jogtalan lett volna, ha ilyen felfogással nem mi nyernünk.

 

Aczél Zoltán: – Ha az ellenfél nem tud helyzetbe kerülni harmincöt percig, a kapunkig sem jut el, akkor mi adunk nekik egy ziccerpasszt. A második félidő elején újra megettük ezt, harminc másodperc alatt, utána talán el is dőlt a mérkőzés. Tizenegyest és számtalan helyzetet hibáztunk, sokkal többet birtokoltuk a labdát, a futball azonban nem pontozásos sportág.

 

III. kerületi TVE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)

Budapest, III. ker. TVE sporttelep, 340 néző. V.: Szigetvári M. (Hovanecz M., Gergely M.).

III. kerületi TVE: Hajagos – Schuszter, Erdei, Egerszegi, Papp M. (Hegedüs L., a szünetben) – Kozics – Cseszneki (Borbély B., a 60. percben), Kósa (Zámbó M., a 71. percben), Lapu (Vankó, a szünetben) – Barczi (Török L., a 27. percben) – Tóth Z. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Kocsis B., Heil, Harsányi, Gál – Szederkényi, Pintér M., Horváth B. – Pintér N. (Mayer Máté, a 92. percben), Hampuk (Kis-Fónai, a 89. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Tóth Z. (a 12. percben), illetve Horváth B. (a 33. és a 46. percben).

Sárga lap: Cseszneki (a 45. percben), Erdei (a 78. percben), illetve Pintér M. (a 79. percben).