Jó hangulatban készül újabb nehéz bajnoki mérkőzésére a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak a Pápa elleni kétgólos diadal és a debreceni döntetlen után Újpesten lépnek pályára. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik.

A kaposváriak 19 forduló után két helyezéssel és két ponttal előzik meg a fővárosiakat, így egy bravúros győzelem vagy egy idegenbeli pontszerzés sokat számítana a bennmaradásért folyó harcban. 
A két csapat eddigi 25 mérkőzéséből tizennégyet nyert az Újpest, a Rákóczi háromszor győzött, nyolc találkozó pedig döntetlenre végződött. A fővárosban az eddigi 12 mérkőzésből hét újpesti győzelemmel ért véget, egyszer diadalmaskodtak a kaposváriak.
A legutóbbi, tavaly augusztusi összecsapás izgalmasan alakult. Az 5. fordulóban mutatkozott be a lilák kispadján Zoran Szpisljak, és itt szerezte meg az Újpest első góljait. A 7. percben, Peric góljával került előnybe a somogyi alakulat, a 30. percben pedig emberelőnybe került a Rákóczi. A lila-fehér együttes a második játékrész elején egyenlített Dvorschák Gábor góljával, aztán Peric ismét vezetést szerzett a Kaposvárnak. A 88. percben a kaposvári nevelésű Rajczi Péter egyenlíteni tudott, így 2-2 lett a vége.

Rajczit egyébként a gólja után két perccel kiállították. A támadó a pénteki összecsapáson sem lesz ott a pályán, mert a Siófok ellen (is) piros lapot kapott, ezért eltiltását tölti…

– Nagy múltú, patinás csapat az Újpest, és nem téveszthet meg minket, hogy mögöttünk állnak a tabellán – mondta Sisa Tibor vezetőedző. – Ismét nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok, és ha sikerül úgy játszanunk, mint a Pápa és a Debrecen ellen, akkor biztos vagyok benne, hogy nem térünk haza pont nélkül a fővárosból.

A pénteken 18 órakor kezdődő találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.