Második tavaszi hazai bajnoki mérkőzésér készül a Rákóczi. A tartalékos kaposváriak a jó erőkből álló ZTE ellen is szeretnének nyerni. Kezdés szombaton 16 órakor.

Szombaton összecsap a Kaposvár és a Zalaegerszeg a labdarúgó NB I-ben. Ha nem is ideális tavaszi időjárási körülmények között, de meg lehet rendezni a találkozót. A zalaiak tavaly elvitték Somogyból a három pontot, ősszel viszont 3-0-ra sikerült győzni idegenben Zahoreczéknek. A vendégek mestere szerint ez még egyszer nem fordul elő.

„Azért mi vagyunk olyan jók, hogy nem meglepetés, ha nyerünk idegenben, legalábbis nem nagy meglepetés, de tudunk rosszul játszani, ki tudtunk kapni ősszel is otthon a Kaposvártól, de remélem, ez az eredmény nem fog túl sűrűn előfordulni” – fogalmazott a ZTE mestere, Csank János.

A Rákócziból eltiltás miatt Maróti, sérülés miatt Bank, Kovácsevics, Gujic, Pest és Godslove hiányzik, a vendégeknél Rudnevs dőlt ki hosszabb időre, Kamber pedig sárga lapok miatt nem játszhat. Ennek ellenére a kaposváriak bizakodóak.

„Bízom benne, hogy sikerül győzni, nem lesz könnyű, masszív, erős csapat a Zalaegerszeg, jó az edzője, jól összerakta a csapatot, de pont nélkül távoznak majd” – mondta a Rákóczi játékosa, Farkas Zoltán.

A vendégek a dobogóra igyekeznek, és noha csupán két pont előnnyel állnak a Rákóczi előtt, egy meccsel kevesebbet játszottak, és jó formában vannak. Prukner László a nehézségek ellenére bízik a csapatában, ha egyénileg nem is jobb a Kaposvár állománya, a mesternek talán ezúttal is sikerül előhúznia valamit a tarsolyból, amiért egyre több pénzt adnának a rivális szakemberek.