Vasárnap 11 órakor a Puskás Akadémia második csapatát fogadjuk a Cseri úti sportcentrumban, az NB III. Nyugati csoportjának 36. játéknapján.

 

Jó előjelekkel várjuk a vasárnap délelőtti bajnokit, hiszen az előző játéknapon úgy is nyerni tudtunk a III. kerületi TVE otthonában, hogy eltiltás és sérülés is sújtotta a csapatot. A találkozóról az egyik főhőst, a két gólig jutó Horváth Balázst kérdeztük.

– Nagyon örültem, hogy újra gólt szereztem és annak, hogy először dupláztam, sok gratulációt kaptam, elsősorban a családtagjaimtól és a barátaimtól – mondta Horváth Balázs. – Az viszont a góloknál is fontosabb és nagyobb öröm volt számomra, hogy győztünk egy jó csapat otthonában, hiszen nem mi voltunk az esélyesek, de pályán bizonyítottuk, hogy bármire képesek vagyunk. A sikerhez kellett, hogy nagyon jó felfogásban és taktikai fegyelemmel játszottunk, egymásért küzdve tudtunk nyerni. A minket elkísérő szurkolók biztatása is nagy löketet adott a csapatnak!

Ifjú középpályásunk által megfogalmazott gondolatok a Puskás Akadémia FC második csapata ellen is sikerre vezethetnek, ráadásul a sikerhez vezető utat már ismerjük, hiszen Felcsútról is elhoztuk a három pontot.

– Akárcsak ősszel, most sem vár ránk könnyű mérkőzés, de a taktikát betartva, harcolni fogunk a győzelemért, azért, hogy itthon tartsuk a három pontot, amivel feljebb léphetünk a tabellán – tette hozzá Horváth Balázs. – A csapat jó formában és jó állapotban van ahhoz, hogy a hátralévő mérkőzéseket megnyerje és a bajnokságot egy győzelmi sorozattal tudjuk befejezni.

A téli felkészülés után a fiatal, még csak tizennyolc éves Horváth Balázs eltűnt egy kis időre a felnőtt keretből, de később megállapodott egymással klubunk és a középpályás, így a Balatonfüred ellen már újra kezdőként kapott lehetőséget, előtte pedig a Bene Akadémia U19-es csapatában is pályára lépett.

– Időre volt szükségem, hogy a helyes döntést hozzam meg – mondta Horváth Balázs. – Sokat kaptam a klubtól és a Bene Akadémiától, szeretnék minél többet visszaadni ebből. A labdarúgás a mindenem, ezért ez lelkileg nehéz időszak volt számomra, hiszen hiányoztak a mérkőzések. Családommal beszéltem meg a döntésemet, akik támogattak, mint mindig.