A korai vezetés ellenére nem szereztünk pontot a Practical VLS Veszprém ellen az NB III. Nyugati csoportjának tavaszi nyitófordulójában.

 

Nehéz mérkőzéssel kezdődött számunkra a tavasz, hiszen a nyitányon a tabella második helyét elfoglaló Practical VLS Veszprém látogatott a Cseri úti sportcentrumba. A találkozó gyászszünettel kezdődött, hiszen januárban három egykori kitűnő labdarúgónk, Földesi Károly, Boros Gyula, majd Ágfalvi Mihály is elhunyt, illetve kiváló szertárosunk, Balázs József édesanyja is, így az ő, valamint a törökországi és szíriai földrengés áldozatai emléke előtt adóztunk a kezdő sípszót megelőzően.

Az emlékezés pillanatait gyorsan felváltotta az örömé, hiszen csapatunk letámadásával nem tudtak mit kezdeni a vendégek, s másfél perc után Pintér Norbert csapott le egy rosszul elvégzett kirúgásra, majd a bal alsóba gurított (1–0). Az első negyed órában könnyedén megduplázhattuk volna az előnyt, előbb ugyanis Pintér Norbert emelése kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot, majd Kálmán Szilárd távoli lökete után javított valamit a hibáján a veszprémiek kapusa. A folytatásban csapatunk visszavett a tempóból, átadta a területet az ellenfélnek, akik ezzel nem igazán tudtak élni, csak labdabirtoklási fölényt alakítottak ki. A hajrába lépve tovább növelhettük volna az előnyt, hiszen Bíró Dominik remekül fordult le őrzőjéről, majd kevéssel lőtt a kapu fölé lőtt. Az utolsó percben viszont kétszer is ziccerbe kerültek a veszprémiek, pontosabban Major Norbert, akiknek mindkét lövését hatalmas bravúrral védte Ipacs Péter.

A második félidő elején a vendégek újabb támadókat küldtek pályára, ezzel pedig megélénkült a támadójátékuk és a meccs is. Egyre nagyobb nyomást helyeztek a kapunkra, ami sajnos góllá is érett. Újra Major Norbert került ziccerbe, akinek közeli lövését ezúttal is lábbal védte Ipacs Péter, de a kipattanó Bartusz Dániel elé került, aki közelről lőtt a kapu közepébe (1–1). Az utolsó percekbe lépve a fordítás is összejött a vendégeknek: Major Norbert tálalt Bartusz Dániel elé, aki tíz méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1–2), ezzel pedig elvitték a három pontot, hiába tettek meg mindent az egyenlítésért labdarúgóink az utolsó pillanatig.

 

Horváth Rudolf: – Izgalmas mérkőzés volt, melynek második félidejében fordított az ellenfél. Technikai okok miatt a héten egy olyan csapattal kellett készülnünk, amelyik nem gyakorolt együtt a felkészülés alatt, de így is jól teljesített az első félidőben, csak azt sajnálom, hogy nem tudtuk megduplázni a vezetésünket. Számítottunk arra, hogy a bajnoki címért küzdő Veszprém ránk jön, a minőségi cseréiknek köszönhetően pedig fordítani is tudtak a hibáinkat kihasználva. Az őszhöz képest sokat léptünk előre játékban, de még mindig nem tanultuk meg megnyerni az ilyen mérkőzéseket, ehhez sokkal stabilabbnak kell lennünk hátul, még akkor is, ha fiatal a védelmünk.

 

Pető Tamás: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Most játszottunk először füves talajon ebben az évben, nem volt könnyű alkalmazkodni a mély talajhoz. A meccs elején ráadásul kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami rányomta a bélyegét a játékunkra. A második félidőben aztán megérdemelten fordítottunk.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Practical VLS Veszprém 1–2 (1–0)

Kaposvár, Cseri út, 200 néző. V.: Muhari G. (Nagy V., Vad A.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi, Heil, Harsányi, Böndi – Ekker (Pintér M., a 78. percben), Gál, Kocsis B. (Szederkényi, a 86. percben), Kálmán Sz. (Hampuk, az 55. percben) – Bíró D. (Mayer Máté, a 86. percben), Pintér N. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Practical VLS Veszprém: Héninger – Krebsz, Dobsa, Iszlai (Molnár B., az 55. percben), Zachán (Tóth L., a 23. percben) – Takács M. (Bartusz, az 55. percben), Baldauf – Gálfi (Bakos, a 66. percben), Major N., Dömötör – Balázs Zs. (Gulyás G., az 55. percben). Vezetőedző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Pintér N. (a 2. percben), illetve Bartusz (a 66. és a 85. percben).

Sárga lap: Heil (a 27. percben), Böndi (a 40. percben), Harsányi (a 46. percben), illetve Iszlai (a 26. percben), Gálfi (a 61. percben), Tóth L. (a 68. percben), Dobsa (a 72. percben), Baldauf (a 86. percben), Bakos (a 92. percben).

21. forduló Kaposvári Rákóczi FC–Practical VLS Veszprém 1–2