A Zalaegerszeg otthonában játszotta utolsó őszi bajnokiját a Kaposvári Rákóczi. Csapatunk egy végig kiélezett meccsen szenvedett 2-1-es vereséget, így az alsóházból várhatjuk a tavaszi folytatást.

A 4. percben Rusáknak akadt rögtön dolga, Babati sarkazása után, azonban jó helyen volt a fiatal kapus. Nem sokkal később Király passza után Zsdrál lőtt 12 méterről, de a hazaiak kapusa bravúrral védett. A 12. percben megszerezte a vezetést a ZTE. Lakatos elkésett szerelése után Délczeg került a földre a büntetőterületen belül. A bíró rögtön befújta a tizenegyest, amit a sértett értékesített (1-0). A félidő derekán egyenlített a Rákóczi. Luka Dominic futott el a szélen, beadása után a labda Fejős elé került, aki 7 méterről a kapuba bombázott (1-1). Az öltőzőbe azonban ismét hazai vezetés mellett vonulhattak a csapatok. A 41. percben Babati kapott labdát a 16-oson belül, megcsinált egy cselt, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1).
A második félidőben már sokkal kevesebb helyzetet láthattak a mérkőzésre kilátogatók. Főként Böcskei játékvezetőnek akadt dolga a rengeteg szabálytalanság után. Az egyik után Szőllősi veszélyezette kapunkat szabadrúgásból 22 méterről, de Rusák az utolsó pillanatban ki tudta ütni a labdát a léc alól. A 84. percben Babati végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de hat méterről leadott lövése nem talált kaput. Több helyzet már nem volt a mérkőzésen, így vereséggel zárta az őszi szezont a Rákóczi.
Bízzunk egy jobb tavaszban…
Zalaegerszegi TE FC – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (2-1)
Zalaegerszeg, 1100 néző. Vezette#!# Böcskei (Takács, Márton)
ZTE FC#!# Szappanos – Króner, Fodor, Forgács, Farkas – Simonfalvi, Horváth A., Szőllősi (Károly B., 73.) – Babati (Kocsis 90.), Délczeg, Bailo (Bíró 77.) Vezetőedző Lendvai Miklós
Rákóczi FC#!# Rusák – Földes, Vermes, Lakatos, Kiss M. (Hadaró 22.) – Kovács O., Nagy K. – Király (Karacs 65.), Fejős (Kozics 78.), Zsdrál – Luka Vezetőedző#!# Márton Gábor
Gólszerzők#!# Délczeg (12. – 11-esből), Babati (41.) illetve Fejős (30.)