A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE gárdáját fogadja csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 34. játéknapján. A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón együttesünk visszavágna a Tisza-partiaknak az ősszel elszenvedett vereségért.

A tabella tizennegyedik helyén álló Duna Aszfalt Tiszakécske csapata vendégeskedik majd vasárnap a Rákóczi-stadionban. A szintén újonc kécskeiek ősszel otthon tartották a három pontot, amivel csapatunk tizenhárom mérkőzéses veretlenségi sorozatát szakították meg.

– Természetesen szeretnénk revánsot venni, hiszen egy igen hosszú veretlenségi sorozat végére tett pontot az a vereség – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Ugyanúgy készültünk, mint a többi mérkőzésre, hazai pályán szeretnénk újra nyerni, hiszen nagyon rosszul esett számunkra, hogy a legutóbb kifütyültek minket a saját szurkolóink. Nem tudunk mindig jól játszani, egy hullámvölgybe kerültünk, ami még nem fordult elő a csapattal ebben a szezonban. Bízom benne, hogy sikerül majd az összefogás a szurkolókkal. Remélem, hogy mellénk állnak és bíztatnak minket vasárnap. Mi mindent megteszünk majd a győzelemért, de ezt sokkal könnyebb úgy, hogy ha bíztatnak, nem pedig kifütyülnek minket. Erőt, lendületet ad a csapatnak egy-egy buzdító bekiabálás. Siófokon is nagyon nagy segítségére volt a csapatnak a szurkolótábot, remélem, most vasárnap, hazai pályán legalább annyian bíztatnak majd minket, mint Balaton-partján. Elcsépelt, de igaz, hogy a szurkolótábor tényleg a csapat tizenkettedik játékosa.
A bajnokságból még öt forduló van hátra, s együttesünk továbbra is őrzi a harmadik helyét. Ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottságától klubunk is megkapta az NB I-es licencet.

– Ez egy pozitívum, de azt nem kell elfelejteni, hogy egy feljutó csapat vagyunk – tette hozzá Waltner Róbert. – Persze van esélyünk a feljutásra, így minden meccsnek úgy vágunk neki, hogy nyerni akarunk. A vezetőség a bajnokság elején azt a célt tűzte ki a csapat elé, hogy maradjon bent a másodosztályban, öt fordulóval a vége előtt pedig ott tartunk, hogy egy pontra van a feljutást értő második hely.
A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozót Zierkelbach Péter vezeti majd, míg segítői Baghy Csaba és Legeza László lesznek.