Somodi Bence javában készül a tavaszra, s közben az iskolában is sikeresen letudta a vizsgáit. A játékos optimistán várja az előttünk álló heteket, hónapokat. 

Ha valakinek, akkor kapusunknak Somodi Bencének nem unalmas a tél. Javában tart a felkészülés a tavaszi szezonra, s emellett még az iskolapadban is helyt kellett állnia, hiszen most ért véget az vizsgaidőszak, amit sikerrel letudott. 

– Ha minden jól megy, akkor mezőgazdasági mérnök leszek – kezdte Somodi Bence. – A tanulás nem teher a labdarúgás mellett. Amikor a fociból elég, akkor kikapcsol a vizsgákra készülés és ez fordítva is igaz. Jól kiegészíti egymást a két tevékenység.

– Milyen most Kaposváron futballistának lenni?
– Annak idején, amikor ide igazoltam, akkor az egyik legfontosabb szempont volt, hogy Házi László kapusedzővel készülhetek, vagyis a szakma miatt vagyok itt. A csapat is jó, az őszi szezon úgy ahogy azért sikerült is, azt mindannyian tudjuk, hogy mi miatt van mögöttünk felemás időszak. Erős csapatunk lesz, amely egy-két éven belül visszakerülhet a megérdemelt helyére, vagyis az NB I-be. Mindenki ezért van itt, a tulajdonos is ezért vette meg a klubot.

– Ha már szóba került az új tulajdonos. Hogy élitek meg a vele kapcsolatban érkező, nem mindig pozitív híreket?
– Ez nem a mi dolgunk. A saját feladatunkra kell koncentrálni, ami jelen esetben az, hogy becsületesen felkészüljünk a tavaszi szezonra.

– Hosszú ideig nem kaptatok fizetést. Nem akarok indiszkrét lenni, de hogy állsz anyagilag?
– Köszönöm egyre jobban. Elkezdődtek a kifizetések, folyamatosan csökken a klub tartozása. Pozitívan állok a kérdéshez és reménykedem abban, hogy március végére minden kiegyenesedik ebben a tekintetben is.

– Mi a véleményed az új vezetőedzőről, Tamási Zoltánról?
– Egyelőre még az ismerkedés szakaszában vagyunk. Annyi azonban biztos, hogy egy fiatalos, pörgős ember, aki játékospárti és éppen ezért könnyen megért minket.