Az OTP Bank Liga NB I. 21. fordulójában a Budapest Honvéd együttesét látja vendégül a Rákóczi-stadionban csapatunk. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót a kispestiek az ötödik, míg csapatunk a tizenkettedik helyről várja.

 

A hónapban már az ötödik tétmérkőzésére készül csapatunk, amely szombaton a középmezőny elejéhez tartozó Budapest Honvédot látja vendégül.

– Sajnos rengeteget kivesz a játékosokból ez a szerda-szombat ritmus, de ez az ellenfél labdarúgóira is igaz – mondta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – A mi helyzetünk annyival rosszabb, hogy az ország másik felére, Miskolcra, Kisvárdára és Mezőkövesdre is el kellett utaznunk, s mind a három mérkőzés után éjjel értünk haza. A játékosok bioritmusa ilyenkor felborul, ezáltal is fáradtnak érezhetik magukat, hiszen ez még rájön a mérkőzések utáni kimerültségre. Ráadásul a regenerálódás is később kezdődik csak el az ilyen hosszú utazással járó találkozók után.

Csapatunk az legutóbbi bajnoki mérkőzése során bár jó teljesítményt nyújtott, gólokat is szerzett, de mégsem tudott pontokkal hazatérni Kisvárdáról.

– Még ennél is több koncentráció kell a sikerhez – folytatta Waltner Róbert. – A Mezőkövesd elleni kupameccsünk során is volt egy nagy helyzetünk, ami kimaradt. Ha egy-egynél Ádám Martin, akkor betalál, mi nyerjük meg azt a mérkőzést, de egy percre rá gólt kaptunk. Slakta Balázs, aki addig nagyszerűen védett a végén egy elkerülhető gólt kapott. Jobban kéne koncentrálnunk a védekezésnél és a támadásnál egyaránt. Kisvárdán kevés csapat tud három gólt rúgni, nekünk ez sikerült, de ötöt kaptunk mellé, ami nem egy hízelgő teljesítmény. Ha jobban koncentrálunk, akkor kevesebbel is megúszhattunk volna. Ezen napi szinten dolgozunk, van fejlődés, de még nem akkora, amellyel meccset tudnánk nyerni. Nem adjuk fel, még akkor sem, ha nehéz a helyzetünk. Minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy három pontot akarunk szerezni. A győzelemhez sokszor álltunk karnyújtásnyira, de sajnos nem sokszor örülhettünk a lefújáskor. Rengeteget fejlődtek a játékosok az előző, NB II-es szezonhoz képest, de a két osztály között óriási a különbség. Ezt a saját bőrünkön tapasztaljuk heti szinten, de ennek ellenére sem fogjuk feladni.