Véget ért az NB III. Nyugati csoport 2017/2018-as szezonja. Bajnokságot nyerő együttesünk magabiztos sikert aratott a THSE-Szabadkikötő ellen. Lássuk, hogyan alakultak a játéknap eredményei.

Az ezüstérmet szerző FC Ajka és a harmadik helyen záró Érdi VSE is meggyőző fölénnyel nyert. Előbbi a Dunaharasztit, míg utóbbi a Videoton második csapatát győzte le. A kiesési rangadón a Pénzügyőr SE megverte a Csornát, így a fővárosiak bent maradtak a harmadosztályban. A Nyugati csoportból négy együttes esett ki a megyei első osztályba. A Veszprém és a Gyirmót FC Győr II. már az előző körben búcsúzott, míg az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a Csornai SE és a három csoport legrosszabb tizenharmadik helyezettjeként a THSE-Szabadkikötő szintén kiesett.
A forduló további eredményei#!# Csepel FC–Tarr Andráshida SC 2–0, Videoton FC II.–Érdi VSE 1–4, Gyirmót FC Győr II.–Pápai Perutz FC 1–3, Pénzügyőr SE–Csornai SE 2–0, FC Ajka–Dunaharaszti MTK 4–0, Puskás Akadémia FC–VLS Veszprém 5–0. Pénteken játszották#!# III. Kerületi TVE–BKV Előre 1–1.
A góllövőlista végeredménye#!# 1. Szabó Zsolt (Pápai Perutz FC) 19 gól, 2. Hamar Ádám (III. Kerületi TVE) 15 gól, 3. Melczer Vilmos (Érdi VSE) 13 gól, 4. Szenes Bence (Dunaharaszti MTK) 12 gól, 5. Sóron Tibor (Kaposvári Rákóczi FC), Andorka Péter (Kaposvári Rákóczi FC) és Balogh Bence (BKV Előre) 11-11 gól, 6. Ivancsics Gellért (Kaposvári Rákóczi FC), Oláh Dávid (FC Ajka) és Kelemen Patrik (Érdi VSE) 10-10 gól.