Siófoki örömmámor, kaposvári bosszúság és bánat. Így ért véget a labdarúgó NB I legutóbbi somogyi rangadója, az idén tavasszal. A Rákóczi már az első félidőben olyan hátrányba került, amit nem tudott ledolgozni. A zöld-fehérek háza táján most abban bíznak, hogy a két csapat újabb találkozóján már máshogy alakul az eredmény#!# egyértelmű cél a három pont megszerzése a sereghajtó ellen. A Rákóczi-Siófok derbi szombaton 16 órakor kezdődik a megyeszékhelyen.

A magyar labdarúgó élvonal egyetlen megyei rangadója a tavalyi évadban csak a siófokiaknak hozott örömet. A Balaton-partiak az őszi szezonban hazai pályán, tavasszal pedig Kaposváron verték meg a Rákóczit. Ez utóbbi találkozó különösen fájó emlék a zöld-fehéreknek.

– Tavasszal is ngyon szerettünk volna nyerni, de az első félidő nem úgy alakult, ahogy elterveztük, 3-0-s vesztésre álltunk. Utána mindent megpróbáltunk, de nem sikerült az egyenlítés sem. Remélem, most az első perctől az utolsóig kézben tartjuk majd a meccset, és nyerünk – mondta a Rákóczi fiatal, saját nevelésű játékosa, Horváth Tamás. 
– Az a meccs már rég volt, bravúr volt, nehéz megismételni, de nagyon szeretnénk, törekszünk rá – nyilatkozta honlapunknak az FGSZ Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly. – Most is mindkét csapatnak nagyon kellenek a pontok, szerintem háromesélyes mérkőzés lesz a szombati. Jelentősen átalakult a csapatunk, ennek anyagi okai vannak, nincs annyi pénzünk, hogy például egy Oláh Lóránt-szintű kulcsjátékost tudjunk igazolni.
A siófokiak az új évadban, tíz forduló alatt mindössze három pontot gyűjtöttek. Horváth Károly elmondta#!# elégedetlenek a csapat eddigi szereplésvel, de nem türelmetlenek. A Rákóczi 10 ponttal a 13. helyen áll, de a megyei rivális ellen kötelező a győzelem. 
– Mondani könnyű, hogy nyerni szeretnénk, de jó lenne a tettek mezejére lépni. Bízom a csapatban, hogy mindenki kellően koncentrál, és oda fog figyelni. Ugyanúgy készültünk, mint a többi mérkőzésre, de közben válogatott szünet volt, és két Ligakupa-meccset is játszottunk. A Videotonnal 75 percig partiban voltunk, és végül 1-0-ra kaptunk ki, de kiderült, hogy az a csapat egy másik dimenzió, nem véletlenül szerepelnek az Európa Ligában. A Siófok ellen napi egy edzéssel hangolódtunk. Úgy érzem, a játékosok odafigyeltek minden edzésen. Elég fontos mérkőzés ez számunkra, és bízom benne, hogy sikerül itthontartani a három pontot – fogalmazott Balázs Benjámin. 
A horvát csatár, Vrucina még mindig az eltiltását tölti. A kaposváriak felkészülését sérülések is nehezítették#!# Bőle, Waltner és Zámbó még sérült.

A Kaposvár-Siófok rangadó szombaton 16 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.