Kezdődik a tavaszi hajrá a labdarúgó NB I-ben, és rögtön egy nagy hazai rangadó vár a Rákóczi csapatára. Csapatunk a 27. forduló péntek esti mérkőzésén a Diósgyőrt látja vendégül, és a siófoki fiaskó után szeretnénk három ponttal gazdagodni. 

Voltak már jobb hangulatban is a Rákóczi játékosai#!# a fiúk 2-1-re elvesztették a megyei rangadót Siófokon, így a 12. helyről várják a tavaszi hajrát. 
„Nagyon szomorú dolog történt, nagyon mérgesek voltunk a meccs után. Nem erre számítottunk, nyerni akartunk, de sajnos nem sikerült” – mondta Bőle Lukács, aki ismét lehetőséget kapott a pályán. –  A tavasz számomra nem túl jól alakult eddig, hiszen sérüléssel is bajlódtam. Remélem, a továbbiakban minden mérkőzésen lehetőséget kapok. Papíron elég nehéz meccsek következnek, de úgy gondolom, pontokat fogunk szerezni, és már a következő meccsen, a Diósgyőr ellen is így lesz.”
A Rákóczi és a Diósgyőr őszi mérkőzését idegenben nyerte meg a kaposvári együttes. 
„Ősszel, amikor ott játszottunk Miskolcon, az utolsó percekben sikerült nyernünk Horváth Tamás góljával, és én adtam a gólpasszt – emlékezett vissza a mérkőzésre Balázs Benjámin. – Emlékezetes mérkőzés volt, nagyon örültünk a sikernek. A Diósgyőr szerintem hasonló csapat, mint mi, és számunkra a siófoki meccs után csak a három pont az elfogadható.”
A kaposváriak tavaszi hazai mérlege felemás#!# két győzelem mellett három vereséget is számlálnak. A borsodiak viszont az elmúlt hetekben rendre elvesztették idegenbeli meccseiket. A Rákóczi együtteséből sérülés miatt Bank, Horváth Tamás és Pavlovic is hiányzik majd.

A Kaposvár-Diósgyőr rangadó pénteken 19 órakor kezdődik a stadionban.