Mint már hírt adtunk róla, a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei immár jogerősen levontak két bajnoki pontot a Vasastól, ami annyit jelent, hogy három fordulóval a zárás előtt a bennmaradásért küzdő Kaposvári Rákóczi előnye hat pont a fővárosiak előtt. A piros-kékek ráadásul péntek délután 2-1-es vereséget szenvedtek Pakson, így a somogyiaknak már a döntetlen is elég lesz a bennmaradáshoz a Haladás ellen. A fiúk természetesen ennek ellenére a három pont megszerzését tűzték ki célul.

– Három fórumon is tárgyalták az ügyet, és csütörtökön vált véglegessé a pontlevonás – mondta a Rákóczi ügyvezetője, Illés János. – A versenykiírás egyértelműen fogalmaz#!# ha valaki érvényes sportorvosi engedély nélkül játszik, az jogosulatlan játéknak minődül. Ha nyer a csapata, akkor az ellenfélé lesz a mérkőzés három pontja 3-0-s gólkülönbséggel, ha nem, akkor pedig meccsenként egy-egy pontot levonnak. Most ez történt a Vasassal is.

A Pécs elleni hazai siker és a Honvéd elleni fővárosi pontszezés után a Rákóczi 28 ponttal a 13. helyről várja a bajnokság utolsó három mérkőzését. A csapat továbbra is a bennmaradásért küzd. 
– A csapat érettebb és koncentráltabb, mint ősszel. A mi csapatunk az egyik legfiatalabb az NB I-ben, és várható volt, hogy becsúsznak hibák. A Szombathely több válogatott játékossal áll fel, egy jó passzban lévő csapatot fogadunk, de nincs mese, bárki is jön ide, most csak győzelemben gondolkodhatunk – mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.
Jánvári Gábor a Honvéd elleni találkozón részleges szalagszakadást szenvedett a térdében, a kiállított Graszl Károlyt pedig két mérkőzésre eltiltották. A korábbi sérültek közül Zsók még nem épült fel, így a szakmai stábnak komoly fejtörést okozhat a védelem összeálíltása. 
– Még a felkészülésénél is sokat változtattunk a csapat felállásán, pontosan azért, hogy ha valami váratlan történik, tudjunk rá reagálni – folytatta a Tréner. – Nagyon szűkös a keretünk, nincs minden posztra két játékos. Bízom benne, hogy mindenki felszívja magát, és helytáll.
A Rákóczi-Haladás bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik a stadionban.