A hajrában esett gólokkal kapott ki csapatunk a Soroksár SC otthonában a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában.

 

A fővárosban vívta bajnokság utolsó idegenbeli mérkőzését csapatunk, amely szerette volna megszakítani hosszú nyeretlenségi sorozatát. Ennek megfelelően próbálta meglepni a hazaiakat együttesünk, amely egy szöglet után korán megszerezhette volna a vezetést, de Szabó Alex estében hiába juttatta a hálóba a labdát, a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A folytatásban mindkét kapu előtt számtalan gólhelyzet alakult ki, akár egy többgólos döntetlennel is állhatott volna az eredményjelzőm, de szünetig nem esett gól a remek iramú összecsapáson.

A második félidő elején Pogacsics Krisztián két földöntúli bravúrral tartotta életben a győzelmi reményeket. Előbb egy szögletvariációt követően Csernik Kornél lőtt tizennyolc méterről, kapusunk az előtte állóktól nem sokat láthatott a kapu bal oldalába tartó labdából, így hatalmas bravúr, hogy kiütötte a labdát. A játékosaink azonban nem tudtak felszabadtani, így a visszaemelt labdából Derekas Zoltán két méterről, fejjel vette célba a kaput, azonban ezt a csatát is Pogacsics Krisztián nyerte. A második félidőben a hazaiak játékban igencsak csapatunk fölé kerekedtek, de a védekezésre nem lehetett panasz. A hajrába lépve azonban Ramadan Ammar állította le a labdát a kaputól húsz méterre, majd nagy erővel lőtt a léc alá, így egy szabadrúgásgóllal előnybe kerültek a hazaiak, csapatunk pedig összeroppant. A soroksáriak ezt gyorsan kihasználták: Ramadan Ammar a gólja után kiosztott egy gólpasszt is, hiszen Csernik Kornélt hozta helyzetbe, aki közelről lőtt a bal alsóba. Percekkel később Pászka Lóránd középre ívelését Derkas Zoltán továbbította a bal alsó, ezzel pedig végképp eldőlt a három pont sorsa.

Együttesünk a vereség okán már biztosan kiesett a másodosztályból.

 

Barna László: – A Soroksár sokkal többet birtokolta az egész mérkőzésen labdát. Nekünk az volt az elképzelésünk, hogy rögzített helyzetből veszélyesek legyünk, ez az első félidőben sikerült is, gólt is szereztünk belőle, de valamilyen szabálytalanság miatt ezt nem adta meg a játékvezető, a második félidőben pedig alig jutottunk el az ellenfél kapujáig. Tudtam, hogy játékban nem tudunk az ellenfél fölé nőni, de azt sajnálom, hogy egy szabadrúgás gól után ennyire összeesett a csapat.

 

Lipcsei Péter: – Nem vettük felvállról ezt a mérkőzést, hiszen a Kaposvár jó játékosokból áll, függetlenül attól, hogy kiestek a bajnokságból. Az első félidőben is voltak ziccereink, de nem tudtuk feltenni a pontot az i-re. A második félidőben ugyanazzal az elánnal küzdöttek, s ez az akarat meghozta a szerencsét is. Így maradéktalanul elégedett vagyok.

 

Soroksár SC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (0–0)
Szamosi Mihály Sporttelep, 250 néző. V.: Szilágyi (Berényi, Kovács G.).
Soroksár SC: Varga Á. – Bene (Ramadan, 68. p.), Gyömbér, Valencsik (Lipcsei K., 90.), Pászka – Derekas, Hudák – Csernik, Korozmán (Orosz M., 75. p.), Szerető (Tóth D., 90. p.) – Lovrencsics B. (Erdélyi, 90. p.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró (Fridrich, 84. p.) – Gál – Bartos (Zsirai, a szünetben), Dvorschák, Szederkényi (Balog, 63. p.), Andric (Balázs Zs., 63. p.) – Szarka (Orsós T., 90. p.). Vezetőedző: Barna László.
Gólszerzők: Ramadan (77. p.), Csernik (81. p.), Derekas (85. p.).
Sárga lap: Bene (65. p.), illetve Bartos (28. p.), Szederkényi (35. p.), Hadaró (51. p.), Andric (55. p.), Szarka (55. p.), Ur (76. p.).