Csapatunk háza táján nem változott semmi az elmúlt héthez képest#!# ismét jött a gyorsan bekapott gól – most kétszer is -, a védelmünkből hiányzott a rutin, a támadójátékunkból pedig a kreativitás. Mindez megint vereséget eredményezett, immár a nyolcadikat tíz NB I-es bajnoki forduló alatt. A házigazda Szombathelyi Haladás megérdemelten győzött 4-1-re.   

Gyorsan, már a mérkőzés ötödik percében vezetést szereztek a hazaiak. Albert adta el a labdát saját térfelünk közepén, Fehér Halmosinak passzolt a bal oldalon, aki 14 méterről vágta a labdát Ranilovic kapujába (1-0). Kilenc perccel később ismét rezgett a mieink hálója, de a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot. A huszadik percben Nagy fejesét tolta bravúrral a léc fölé Ranilovic. Csapatunk első valamire való helyzete Markus nevéhez fűződik, aki a 23. percben távolról lőtt a bal kapufa mellé. A félidő hajrájában a semmiből egyenlített a brazil Lucas, aki Bőle szabadrúgását követően fejjel vette Rózsa kapuját (1-1).
A második félidőben sem bírta ki öt percnél tovább kapott gól nélkül a Rákóczi. A találat meglehetősen szerencsétlen körülmények között esett. Egy beadás után Ranilovic kezéből csapattársa, Jánvári sodorta ki a labdát, mely Radó elé pattant, aki köszönte szépen és a kapu közepébe passzolt (2-1). Prukner László a bekapott gólt követően Oláht és Waltnert is pályára küldte. 
A 79. percben Jánvári buktatta Radót a tizenhatoson belül. A jogos büntetőt a sértett értékesítette, eldöntve ezzel a három pont sorsát (3-1). A Rákóczi a harmadik gól után teljesen szétesett, a 83. percben Radó triplázhatott volna, lövését azonban Ranilovic hárította, a kapu viszont nem szabadult fel, a kipattanót Fehér közelről vágta a hálóba (4-1).

A szakadék most már jelentős, a bentmaradást érő 14. helytől hat pont a távolság. A bajnokságban egy hét szünet jön. Következő mérkőzéseink a Liga kupában lesznek a PMFC ellen. Szerdán Pécsre látogatunk, rá egy hétre pedig a PMFC érkezik Kaposvárra.
Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi FC 4-1 (1-1) 
Szombathely, 1780 néző. V.#!# Németh Á. (Horváth Z., Becséri G.)
Haladás#!# Rózsa – Schimmer (Iszlai, 75.), Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Fehér, Simon Á. – Nagy G. (Németh M., 85.), Radó, Halmosi – Ugrai (Gyurján, 62.). Vezetőedző#!# Artner Tamás
Rákóczi FC#!# Ranilovic – Okuka, Lucas, Kovács O., Jánvári (Haruna, 79.) – Bőle (Oláh, 61.), Albert, Addo, Thiam – Markus (Waltner, 61.), Balázs B. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Halmosi (5.), Radó (50., 80. – 11-esből), Fehér (83.), illetve Lucas (37.)
Sárga lap#!# Bosnjak (21.), Nagy (47.)