Szombaton a listavezető Videoton érkezik Kaposvárra a labdarúgó NB I hétvégi fordulójában. A bajnoki cím legnagyobb esélyese az elmúlt öt évben mindössze egyszer győzött a Rákóczi ellen, éppen idén tavasszal. Ezúttal öt egykori kaposvári is erősíti a székesfehérváriakat, de Zahoreczék pontot, pontokat remélnek a jelenlegi leggazdagabb magyar klub ellen.

Régi csibészek. Ez az Omega-nóta jut hitelen eszünkbe, ha a Videoton Kaposvárra utazó keretét nézzük. Vasziljevics, Szakály Dénes, Gosztonyi, Alves és Nikolic nemcsak kaposvári múltjukról ismerősek, hanem fineszes, csibészes megoldásaikról is. A régi csibészek helyett azonban ezúttal Sisa tréner fiainak kell bizonyítaniuk, és hát hol van a fehérváriaknak Oláhjuk, Zsókjuk, Balázsuk, vagy éppen Kulcsáruk.
– Nemcsak magyar, hanem külföldi válogatott játékosokkal is tele van a keretük, igazán minőségi játékosok, jó játékosok vannak ott, sokan Kaposvárról kerültek oda, vagy közvetlenül, vagy érintve más klubot, de jó lenne, ha most nekem is ilyen játékosaim lennének… Én nagyon örülök az én fiaimnak is, remélem, helytállunk, és örömet szerzünk a szurkolóinknak, vezetőinknek, és a városnak – fogalmazott Sisa Tibor vezetőedző. 
A kaposváriak tisztában vannak vele, hogy erősebb ellenféllel szemben kell helytállni, de mint tudjuk, a legjobb csapatok is buknak néha.
– Mindenképpen le lehet győzni a Videotont is, persze, de ahhoz nagyon kell koncentrálni, megoldani a csapatvédekezést, fegyelmezetten játszani, mert mezőnyfölényünk nem biztos, hogy lesz, és a kontrákat góllal kéne befejezni – mondta Zahorecz Krisztián.  
A kaposvári légió legfiatalabb tagja, Gosztonyi András úgy véli, kijön majd a nagyobb tudás, persze nem elég a cipőket kivinni a pályára. 
– Három pontért megyünk, ez nem lehet kétséges. A Honvéd ellen becsúszott egy vereség, nem sikerült zsinórban hetedszer nyerni, ez benne van a fociban, de a formánk jó, ebben bízunk. Amúgy nagyon nehéz meccsre számítok, mert a Kaposvár olyan erényekkel rendelkezik, amelyek alapján komoly erőt képvisel itt a magyar bajnokságban – nyilatkozta Gosztonyi.
A kaposváriak becsületes helytállást, harcos játékot várnak a zöld-fehérektől a dúsgazdag fehérváriak ellen.
– A Videoton nem véletlenül vezeti a bajnokságot, a székesfehérváriak a legutóbbi átigazolási időszakban egymilliárdot költöttek erősítésre, na most ez a mi egész éves költségvetésünk többszöröse, nagyjából hat évig el tudnánk élni ebből. Félreértés ne essék, a pénz nem megy ki a pályára, de a fehérváriaknak most tényleg minden megvan, pénz, paripa, fegyver, viszont nekünk ezt kell megoldani, hátha sikerül – tette hozzá Sisa Tibor. 
A mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik a Rákóczi stadionban, a kapos.hu és a sonline.huinternetes oldalakon ezúttal is nyomon követhetik majd az eseményeket, a Kapos Televízióban pedig vasárnap este fél nyolckor láthatják majd a találkozó felvételét.