A Magyar Labdarúgó Szövetség a Magyar Kupa nyolcadik fordulójának utolsó mérkőzését követően elkészítette a következő kör sorsolását. A legjobb 16 között a Mezőkövesd vár együttesünkre. 

 

Együttesünk bár nem lépett pályára a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, de nagy valószínűség szerint játék nélkül jut majd tovább, hiszen az Ózdot kizárta az NB III-as bajnokságból, valamint a Magyar Kupából a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága. A döntés egyelőre nem jogerős, így, ha az észak-magyarországiak fellebbezését elfogadja a szövetség, akkor le kell játszani a mérkőzést egy későbbi időpontban. A továbbjutóra a nyolcaddöntőben az NB I. meglepetéscsapata a Mezőkövesd Zsóry FC vár majd. Így Fortuna, vagyis az őt képviselő Telek András keze nem volt kegyes csapatunkra, hiszen a Ferencváros legendája az ország másik felébe vezényelte labdarúgóinkat.

A legjobb tizenhat között a továbbjutás két mérkőzésen dől el. A második mérkőzést követően, ha a csapatok azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak, akkor hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek. Az első találkozót 2020. február 12-én, a visszavágót pedig február 20-án játsszák le.