Kevesen gondolták az idény kezdete előtt, hogy alsóházi rangadót vív egymással a Zalaegerszeg és a Rákóczi futballcsapata az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A kaposváriak az elmúlt hetek döntetlensorozata után győzni szeretnének a nyeretlen zalaiak otthonában. 

A csütörtöki edzésen már a taktikára helyezte a hangsúlyt a Sisa Tibor vezette szakmai stáb. A fiúkra ráférne a sikerélmény#!# utoljára még július végén nyertek bajnoki mérkőzést, és a sok döntetlen miatt a 15. helyre csúsztak vissza. Az őszi záró fordulóban a sereghajtó lesz az ellenfél idegenben. 
– A Vasas ellen csak egy újabb döntetlent sikerült elérni. A héten kaptunk egy kisebb fejmosást az ügyvezető elnöktől, aki azt kérte, hogy próbáljunk meg az eddigieknél sokkal jobban koncentrálni. A ZTE utolsó helyen áll 4 ponttal, őket most már meg kellene verni! Kit akarunk megverni, ha nem az utolsót?! A zalaiak a legtöbb meccsen a védelmüket nagyon feltolják, marad mögöttük 20-30 méter. Ha oda megfelelően be tudjuk lőni vagy löbbölni a labdát, akkor szerintem van esélyünk a gólszerzésre – mondta honlapunknak a Rákóczi utánpótlás válogatott szélsője, Balázs Benjámin.
Szinte hihetetlen, de a ZTE még nem nyert meccset az ősszel. A kék-fehérek tavaly még a negyedik helyen zárták a bajnokságot, a Rákóczi viszont kétszer is megverte őket. Emlékezetes volt mind a két meccs#!# idegenben 5-3-ra, hazai pályán 2-1-re nyert a somogyi alakulat. A korábbi kaposvári vezetőedző, Prukner László nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a Ferencváros után elvállalta a zalaiak irányítását.
– Érdekes lesz ez a találkozó, de főleg a mi szempontunkból – mondta Prukner László. – Ez talán az utolsó esélyesk egyike, hogy megteremtsük annak a lehetőségét, hogy a ZTE a jövőben is NB I-es legyen. Láttam a Kaposvárt játszani egyszer-kétszer. Agresszívek, nehéz megbontani őket, úgyhogy inkább egy nagy kínlódás lesz ez a mérkőzés. Remélem, sportszerű küzdelem lesz mindkét oldalon. 
A Rákóczi csapatában Kulcsár, Pavlovic és Grumic bajlódik sérüléssel, és további problémát jelent, hogy Milan Peric hetek óta nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni.

A ZTE – Kaposvár találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. A mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu és a sonline.hu hírportál.