Győzelemmel zárta az őszi szezont a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. Prukner László együttese 2-1-es félidő után 3-1-re verte a Lombard FC pápát, ezzel 22 ponttal fejezte be a szezont. A bombaformában lévő Nemanja Nikolics ezúttal két gólt vállalt és Maróti Béla is beköszönt. Zahorecz tizenegyest hibázott, de ezúttal ez is belefért a találkozót kilenc emberrel befejező pápaiak ellen.

A kaposváriak bátran kezdtek, letámadták ellenfelüket, és nem kellett sokat várni a vezető gólra sem. A 9. percben Sztanics remek passza után Nikolics került gólhelyzetbe, a lapos lövést Szűcs kapus védte. A 11. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi#!# az elmúlt hetekben ragyogó formában lévő Nemanja Nikolics megrúgta kilencedik őszi gólját#!# 17 méterről emelt a bal felső sarokba. 1-0.

A 15. percben egyenlít a Pápa. Bárányos lőhetett szabadrúgást 17 méterről, az első próbálkozást még védte Milinte, a kipattanót azonban Bárányos kapásból a kapu jobb oldalába küldte. 1-1.

A 18. perc legvégén újabb Rákóczi-gól született#!# Sztanics ívelte előre a labdát a kaposvári térfél közepéről, Maróti pedig 11 méterről a kapu bal felső sarkába csúsztatott. 2-1.

Néhány perccel később a pápai Bali 8 méterről fejelt, a labda a felső lécről pattant ki. A 21. percben a fiatal Balázs Benjámint bokasérülés miatt le kellett cserélni. A játékosok jól pörögtek, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a Rákóczi nagyobb helyzeteket alakított ki.

Az első félidőhöz képest a folytatás már szürkébb volt, szerencsére a köd nem ereszkedett le teljesen a pályára. Rögtön az első percben Nikolics került ziccerbe, de 11 méterről mellélőtt. A folytatásban jobbára a mezőnyben pattogott a labda. A vendégek edzője, Véber György középpályás helyett csatárt küldött a pályára, de ez sem változtatott a játék képen. A 65. percben Gujics beadása után a kapu előtt feltűnően aktív Maróti lőtt 7 méterről mellé.

A 70. percben kihagyott a Rákóczi védelme, de nem büntetett a Pápa#!# Alex fejelt 5 méterről, tiszta helyzetben mellé. A somogyiak ezután beleerősítettek, és ismét felpörögtek. A fiúk több helyzetet is kialakítottak, a 78. percben pedig tizenegyeshez jutottak és emberelőnybe kerültek. A tizenhatoson belül Rajnay rántotta le Nikolicsot, Kassai játékvezető pedig azonnal felmutatta a piros lapot a pápai játékosnak. A tizenegyest Zahorecz lőtte, Szűcs azonban kivédte a jobb alsó sarokra tartó lövést.

A 82. percben újoncot avatott a Rákóczi. A Szepessyt váltó Igor Lambulic első alkalommal lépett pályára az NB I-ben.

A 85. percben kilenc emberre fogyatkozott a Pápa#!# Tóth a második sárga lapja miatt jutott a kiállítás sorsára.

A 87. percben eldőlt a mérkőzés#!# Gujics beadása után Nikolics lőtt 6 méterről a bal felső sarokba. 3-1.

A látottak alapján Prukner László legénysége rászolgált az újabb győzelemre, és végül a minden várakozást felülmúló 22 ponttal fejezte be az őszi szezont.

Kaposvári Rákóczi – Lombard FC Pápa 3-1 (2-1)
Kaposvár, 1000 néző. V.#!# Kassai.
Kaposvár#!# Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Gujics, Sztanics (Bőle, 90.), Balázs (Pest, 21.), Maróti, Bogdán – Nikolics, Szepessy (Lambulics, 82.). Vezetőedző#!# Prukner László.
Pápa#!# Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Dlusztus, Rajnay – Varga G. (Sipos, 87.), Gyömbér (Granát, 58.), Heffler – Bárányos – Bali P. (Orosz, 65.), Alex. Vezetőedző#!# Véber György
Gólszerző#!# Nikolics (11., 87.), Maróti (18.), illetve Bárányos (15.)
Sárga lap#!# Heffler (45.), Tóth G. (74., 85.), Bárányos (90.)
Piros lap#!# Rajnay (78.), Tóth G. (85.)