Nem tudott pontot szerezni csapatunk a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a Pécsi MFC ellen, így a szakadék szélére került a bent maradást illetően.

 

Az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni csapatunk a PMFC ellen, hiszen egy jó bajnoki hajrában még összejöhet a bent maradás. Az első félidőben azonban a pécsiek akarata érvényesült, akik Tihanyi Olivér sarokkal, illetve Ademcsek Máté büntetőből szerzett találatával kétgólos előnyre tettek szert. A szünetben próbált javítani a támadójátékon Barna László, s cserékkel felrázni a csapatot, de a játékrész elején Rácz László egy láthatóan begyakorolt bedobásvariációt követően háromra növelte a PMFC előnyét. Csapatunk ettől kezdve próbált nagyobb erőket megmozgatni, Nemanja Andric lövése is ezt jelezte, de ez még elkerülte a kaput. A pécsiek kontrái azonban életveszélyesek voltak, ráadásul újabb büntetőhöz is jutottak a vendégek, de Óvári Zsolt tizenegyesét nagy bravúrral hárította Pogacsics Krisztián. Ez pedig adott egy lökést a csapatnak. Balog Alex átlövése már gólt ért volna (s talán az is volt), de a lécről a gólvonalra levágódó labdát Helesfay Donát végül magához ölelte. A hajrára azonban megszületett a szépítés: Nemanja Andric adta be a labdát a bal szélről középre, ahol Szabó Alex szakad le a védőjéről és bal lábbal, egyből lőtt a jobb felsőbe. Az utolsó percekre igencsak megélénkült a találkozó, de újabb gól már nem esett, így csapatunk nagyon nehéz helyzetbe került a bent maradás szempontjából.

 

Barna László: – Amit az elmúlt két napban meg tudtam tenni, azt megtettem. Próbáltam felrázni a társaságot, mert mindenki tudja, hogy nagy problémák vannak. Ennek ellenére csak gratulálni tudok az ellenfélnek. Sajnos könnyű gólokat kaptunk, mert a nagy bedobásokra és a mélységi indításokra fel lehet készülni, de elkövettünk néhány egyéni hibát. A csapat az utolsó tizenöt percben megmutatta, hogy ennél sokkal többre képes. Ehhez nagy akaraterő kell az utolsó két meccsre.

 

Vas László: – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk. Tudtuk, hogy a Kaposvár próbál kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, nekünk pedig nem úgy sikerültek a legutóbbi mérkőzéseink, ahogy szerettük volna. Megérdemelten szereztük meg a három pontot, de tudjuk, hogy vannak még hibáink, hiszen voltak olyan periódusok, amikor hektikusan játszottunk. Az eredménnyel és a srácok hozzáállásával elégedett vagyok, de van még hova fejlődni, így az utolsó két fordulóban azon leszünk, hogy bizonyítsuk, hogy ez a szezon nem a véletlen műve volt. Sajnálom, hogy a Kaposvár kiesik, hiszen egy komoly hagyományokkal rendelkező klub, amelynek mielőbbi jobbulást kívánok!

 

Kaposvári Rákóczi FC–Pécsi MFC 1–3 (0–2)
Kaposvár, 150 néző. V.: Görög (Hofbauer, Vörös).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró, Nagy J. (Szarka, a szünetben) – Andric (Orsós T., 76. p.), Gál, Szederkényi (Balog A., 58. p.), Bíró D. (Farkas B., a szünetben) – Balázs Zs. (Bidzilya, 58. p.). Vezetőedző: Barna László.
Pécsi MFC: Helesfay – Króner (Németh M., 26. p.), Rácz, Preklet, Katona L. – Kónya, Geiger (Bartha, 59. p.), Tölgyesi, Grabant (Óvári, 59. p.) – Tihanyi, Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.
Gólszerzők: Szabó A. (76. p.), illetve Tihanyi (17. p.), Adamcsek (43. p.), Rácz (49. p.).
Sárga lap: Vachtler (13. p.), Pogacsics (43. p.), Farkas B. (72. p.), Ur (79. p.) illetve Preklet (55. p.), Katona L. (58. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Pécsi MFC
2021. május 2.