A harmadik helyet szerezték meg a kaposváriak a második alkalommal megrendezett Bene Ferenc Labdarúgó Emléktornán. Az U19-es korosztálynak kiírt kétnapos nemzetközi kupán három magyar és egy horvát együttes lépett pályára.

A kétnapos torna két elődöntőjét a Cseri úti műfüves pályán vívták meg. A Bene Ferenc Emléktorna kettős célt szolgált.

– Az egyik, hogy ennek a hagyománynak, ennek a mítosznak, az ideálnak, a küzdésnek, a hajtásnak állítsanak emléket, és erre neveljék a gyerekeket, hogy legyen bennük tartás, klubhűség, elkötelezettség a klub irányába és ne a beszéddel tűnjenek ki, hanem a hajtással, a szerénységgel. A másik fontos feladat pedig az volt, hogy a somogyiak megfeleljenek az akadémiai feltételeknek. Ez azt jelenti, hogy minden évben kell rendezni nemzetközi tornát is – mondta el a kezdeményezésről a Kaposvári Rákóczi ÖLUE elnöke, Horváth Miklós.
Idén erős mezőny jött össze#!# három magyar és egy horvát együttes lépett pályára. A Rákóczi 19 évesei komoly célokkal várják a következő évadot. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es edzője, Pusztai László elmondta#!# "A mai nappal alakítottuk ki a keretet, 19 játékossal vágunk neki. Az NB I és az NB II között óriási a különbség, a cél az első hely, ezt meg is kell szerezni. Ha ezt nagyon komolyan veszik a játékosok, ez megoldható, célba fogunk érni."
A kaposváriak és a felcsútiak találkozóját végül 2-0-ra nyerte az esélyesebb Puskás Akadémia. A zöld-fehérek a pénteki bronzmérkőzésen javítottak#!# Böjte Patrik góljával 1-0-ra megverték a Zalaegerszeget, így végül a harmadik helyen fejezték be az emléktornát. 
A döntőt 3-1-re nyerte a Puskás Akadémia a horvát Cibalia ellen. A különdíjasok között is a Felcsút labdarúgói jeleskedtek, Gajdos Zsolt öt találatával lett gólkirály, míg a torna legjobb kapusának Papp Marcellt választották. A mezőnyjátékosok különdíját a horvát Muzeljak Luka kapta.