Hiába játszott bátran a második félidőben a megfiatalított csapatunk, a bajnoki címre is esélyes, sokkal rutinosabb Credobus Mosonmagyaróvári TE nyert az NB III. Nyugati csoportjának nyitófordulójában.

 

A találkozó első percei bőven tartogattak izgalmakat, hiszen mind a két fél felvállalta az őszinte, nyílt futballt. Ebből azonban mégsem alakultak ki veszélyes lehetőségek, de a vendég pontrúgásokból igen. Az első negyed órán belül Szalka Dominik közel negyven méterről szúrt kapura egy szabadrúgást, amely után Pogacsics Krisztiánnak a léc alól kellett kiütni a labdát. Az ezt követő szöglet még veszélyesebbre sikerült, hiszen Bohner Roland közelről fejelhetett, de ezt a csatát is a rutinos kaposvári kapus nyerte. A szögletekre látszólag nagy hangsúlyt fektettek a vendégek, akik ennek köszönhetően kerültek előnybe. Egy újabb sarokrúgás után ugyanis Deák István ugrott a legmagasabbra, azonban Pogacsics Krisztián még az ő fejesét is ki tudta szedni a jobb alsóból, a kipattanóra azonban Boros Gábor ért oda a leggyorsabban, s fél méterről sodorta a gólvonalon túlra a labdát. A vezetés tudatában a rutinosabb, összeszokottabb mosonmagyaróváriak nyugodtabbá váltak, s teljesen feltolták a védelmüket, így már a labdakihozatalban megzavarták a fiatal somogyiakat, akik ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. Ráadásul a védekezés felemésztette minden erejüket, így alig jutottak el az ellenfél kapujáig az első játékrészben, míg a másik oldalon Szalka Dominik akár egymaga eldönthette volna a mérkőzést, de három zicceréből csak az utolsót váltotta gólra. Ezt viszont hazai szempontból a legrosszabbkor, hiszen az félidő hosszabbításában tudott öt méterről a jobb felsőbe fejelni Nagy Kevin beadása után, így kétgólos mosonmagyaróvári előnnyel vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészre kettőt is cserélt Nagy Tamás, a Rákóczi vezetőedzője, és ezzel, valamint a taktikai hadrend módosításával stabilizálódott a csapat játéka. A somogyiak ráadásul egyre bátrabban kezdetek el futballozni és ez a közönség tetszését is elnyerte. A kaposváriak egy órányi játékot követően már domináltak, veszélyes támadásokat vezettek a behátráló kisalföldiek ellen. A fiatalok megmutatták oroszlánkarmaikat, azt, hogy ők is tudnak futballozni, de ez a gólhoz még kevésnek bizonyult egy összeszokott, rutinosabb csapat ellen. Az viszont biztos, hogy a második félidőben mutatott játékkal maguk mellé fogják állítani a kaposvári szurkolókat a fiatalok, de az újjáalakuló Rákóczinak nem a Mosonmagyaróvárral kell felvennie a kesztyűt ebben a szezonban.

 

Nagy Tamás: – Tudtuk, hogy minőségben felettünk áll a Mosonmagyaróvár, amelynél nem más a cél, mint a bajnoki cím. A miénk pedig az, hogy versenyképesek legyünk egy ilyen csapattal szemben is. Az első félidő hátránya abból adódott, hogy nagyon visszafogottak voltunk, nem mertük felvállani azt, amit gyakorlunk és tudunk. A szünet azt kértem tőlük, hogy forgassák a játékot és alakítsunk ki helyzeteket. A második félidőben valósult meg az igazán, amit az első félidőben is játszanunk kellett volna. Igazából ehhez az is hozzájárult, hogy Mayer Milán sérült volt a héten és alkalmi belső védőt is ki kellett neveznem a második félidőre. A játékoskeret egyelőre erre adott, de az biztos, hogy ezek a srácok okoznak majd örömöt. Ehhez az kell, hogy meglegyen a belső hitük, ami stabilitást ad majd nekik.

 

Varga László: – Az első félidőben nagyon meggyőzően, kombinatívan játszottunk, megérdemelten szereztük meg a kétgólos előnyt. A másodikban váltott az ellenfél, erre későn reagáltunk, de lezártuk azokat a területeket, ahol veszélyt tudtak volna kialakítani, így összességében megérdemelten nyertünk.

 

 

Kaposvári Rákóczi FC–Credobus Mosonmagyaróvári TE 0–2 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Kubicsek (Vörös, Mózsa).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Lakatos G., Gál, Borbély – Zólyomi – Sólyom (Balog A., a szünetben), Zvara (Szederkényi, a 87. percben), Jancsó (Mayer, a szünetben), Bíró D. (Dömötör D., a 84. percben) – János N. (Orsós T., a 62. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Credobus Mosonmagyaróvári TE: Heinrich – Czingráber, Bohner, Deák – Jasarevic, D’Urso, Tóth L. (Szegő, a 83. percben), Nagy K. – Boros (Popov, a 83. percben), Illés D. (Tóth M., a 70. percben), Szalka (Nagy Z., a 76. percben). Vezetőedző: Varga László.

Gólszerzők: Boros (a 22. percben), Szalka (a 45+2. percben).

Sárga lap: Jasarevic (a 18. percben), Nagy K. (a 75. percben).