Alaposan elrontott első félidő után egygólos vereséget szenvedett a Rákóczi a labdarúgó OTP Bank Liga Somogy megyei rangadóján. A vendég FGSZ Siófok a 36. percben már 3-0-ra vezetett, a hazaiak a szünet után már jobban teljesítettek, de csak szépíteni tudtak, egyenlíteni nem. A zöld-fehérek éppen a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén vesztették el hazai veretlenségüket. 

A 4. percben Safaric tette jobbról középre a labdát, az újonc Heinrich kapus meglepődött, de szerencséje volt#!# elpattant a gólvonal elől a játékszer. A találkozó elején minden egyes ütközést nagy felhördülés követett, a játékvezető szerette volna gyorsan megfékezni az indulatokat, így már az ötödik percben felmutatta a sárga lapot Horváth Tamásnak. A 15. percben Mustapha lőtt középről, 18 méterről, és alig tévesztette el a jobb sarkot.
Jó volt az iram, a Rákóczi tűnt veszélyesebbnek, de néhány eladott labda borzolta a kedélyeket.
A 17. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Siófok. Gyors bal oldali támadás végén Melczer tette középre a labdát, Nyári pedig az elmélázó kapus mellett 3 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 0-1.
A 20. percben újabb védelmi hiba után növelte előnyét a vendéggárda. Fejes jó passzát követően Haraszti lőtt 5 méterről a kaposvári kapuba. 0-2.
A 25. percben Fehér életveszélyesen fejelte haza a labdát, de a kapus résen volt, így nem született öngól… Három perccel később Simon A. maradt teljesen üresen a tizenhatoson belül, két csel után lőtt, a labda kis híján a bal alsó sarokban kötött ki.
A 36. percben újabb gólt szerzett a Siófok… Egy pontos vendég-kontra után Melczer továbbított Simon A. elé, aki 8 méterről a kapu közepébe lőtt. 0-3.
Időközben az indiszponált Gujic elhagyta a pályát, Haruna állt a helyére, és a félidő végére ugyan valamelyest feltámadt a Rákóczi, szépíteni azonban nem sikerült.
A 48. percben Haruna ugrott ki, majd esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az 55. percben Kecskés csavarta el a labdát a kaposvári kapu előtt. Egy perccel később Safaric 30 méterről, szabadrúgásból csúnyán fölé lőtt. 
Az 57. percben góllá érett a Rákóczi fölénye. Haruna és Mustapha küzdötte be magát a tizenhatoson belülre, majd a csereként beállt Bebeto elé pattant a labda, aki 10 méterről a kapu jobb sarkába lőtt. 1-3.
Úgy tűnt, visszajött a meccsbe a csapat, és a közönség is elkezdte biztatni a társaságot. A 67. percben Bőle szabadrúgása után Graszl fejelt 5 méterről, Heinrich hihetetlen bravúrral, lábbal mentette meg kapuját a góltól. A 73. percben Safaric szabadrúgása után Bebeto fejelt 6 méterről a kapu mellé.
A 74. percben újabb gólt szerzett a Rákóczi. Safaric adott szép labdát Harunának, aki áthámozta magát két védőn, majd 15 méterről a kapu közepébe továbbított. 2-3.
A 85. percben Haraszti lőtt szabadrúgást 17 méterről, Hajdúch védett. Öt percre rá Haruna lőtt 17 méterről, középről, ballal, Heinrich védett. A zöld-fehérek a találkozó utolsó részében mindent megtettek azért, hogy újabb gólt szerezzenek, sokszor négyen rohamozták a Balaton-parti kaput. Az eredmény azonban már nem változott, így a Rákóczi elvesztette hazai veretlenségét, a fontos bajnoki pontokat pedig a Siófok vihette haza. 
Kaposvári Rákóczi FC – FGSZ Siófok 2-3 (0-3)
Kaposvár, 3000 néző. V.#!# Iványi
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Zsók, Graszl, Gujic (Haruna, 34.) – Horváth T. (Hegedűs, 77.), Addo (Bebeto, 54.) – Bőle, Safaric, Mustapha – Grumic. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Siófok#!# Heinrich – Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes (Kiss Zs., a szünetben) – Haraszti, Egerszegi, Kecskés, Melczer (Sowunmi, 75.), Pál Sz. (Heffler N., 18.) – Simon A. Vezetőedző#!# Mihalecz István
Gólszerzők#!# Bebeto (57.), Haruna (73.), illetve Nyári (17.), Haraszti (20.), Simon A. (36.)
Sárga lap#!# Okuka (26.), Mustapha (35.), Haruna (64.), illetve Melczer (5.), Mogyorósi (45.)