Az első félidőben magabiztosan, jól játszott a Rákóczi, végül mégis pont nélkül maradt a Honvéd elleni hazai bajnoki mérkőzésen. A kaposváriak Waltner góljával szereztek vezetést a 15. percben, a fővárosiak aztán a szünet után fordítani tudtak. A 72. percben Oláh büntetőt hibázott.

Ragyogó időben indult útjára a labda a tavasz újabb pénteki kaposvári rangadóján, és nem csalódtak azok a szurkolók, akik kilátogattak a cukorgyári gödörbe ezen a délutánon. A kezdés előtt a Rákóczi kapusa, Lubos Hajdúch kapott ajándékot a szurkolói baráti körtől 50. magyar élvonalbeli találkozója alkalmából.
Az első percek mezőnyjátéka után kiderült, hogy a hazaiak inkább a kontrákra építenek majd. A 11. percben nagyszerű kaposvári támadás végén Pavlovic tekerte középre a labdát, Waltner 5 méteres fejesét bravúrral védte Kemenes. Négy perccel később megszületett a vezető gól! Pavlovic tört előre a jobb oldalon, majd az ötös sarkáról a hosszú oldalra passzolt, Waltner pedig három lépésről a kapuba továbbított. 1-0. 
A folytatásban is sok passzos, remek támadásokat vezetett a Kaposvár, főleg a jobb oldalon; szépen, pontosan futballoztak a somogyiak. A 26. percben Lanzafame lövése után Tchami elé került a labda, aki éles szögből a jobb alsó sarok mellé lőtt. Két perccel később Lanzafame ollózó mozdulattal vette célba a hazai kaput, ami inkább szép volt, mint veszélyes, és Hajdúch gond nélkül védett. A 30. percben Oláh került gólhelyzetbe a túloldalon, de hosszan szöktette magát, és Kemenes zsákmánya lett a játékszer. A félidő második felében többször is lesen akadtak el a kaposvári támadások, a szünet előtt pedig Pedrot kellett ápolni, akit saját csapattársa, Waltner rúgott vállba…
Ahogy arra számítani lehetett, a szünet után sokkal aktívabb volt a Honvéd, mint az első félidőben. A középkezdés után néhány másodperccel Ivancsics lőtt, Hajdúch védett, majd az 53. percben a csereként beállt Bobál lövése után is be kellett avatkoznia a hazai hálóőrnek. Két percre rá Lanzafame jobb oldali beadása után Hajdúch piszkálta el Bobál feje elől a labdát az ötösön. 
Az 59. percben két kaposvári szorításában a földre esett Lanzafame a tizenhatoson belül, a bíró pedig büntetőt ítélt. Tchami állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 1-1. 
 A 66. percben Kovács Olivér szabálytalankodott Tchamival szemben, és a vendégek kecsegtető helyzetben juthattak szabadrúgáshoz.  Lanzafame állt a labda mögé, és 18 méterről a sorfal mellett a kapu jobb oldalába csavart. Hajdúch hozzáért a labdához, a kapufára tolta, de onnan nem kifelé, hanem befelé pattant… 1-2. 
 Nagyot változott a helyzet a második félidőre; úgy tűnt, hogy a kaposváriak nem találnak fogást a kispestieken.  A 72. percben mégis egyenlíthetett volna a Rákóczi. Tandia állította meg Waltnert a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, majd sárga lapot adott a légiósnak. Oláh lövését Kemenes bravúrral védte, így nem változott az eredmény. 
A hajrá is izgalmasan alakult#!# a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, Prukner László Harunát és Vrucinát is a pályára küldte.  Lanzafame lőhetett újabb szabadrúgást a 82. percben, onnan, ahonnan a gólt szerezte, de ezúttal fölé szállt a labda. Egy perccel később Kovács Olivér esett rá Baráthra a tizenhatoson belül, szerencsére csak ápolás volt utána, büntető nem. A hosszabbítás harmadik percében szabadrúgáshoz jutott a Kaposvár a tizenhatos vonala előtt, Vrucina 17 méterről a kapu mellé lőtt. 
Hiába volt a mérkőzés első részében magabiztos a Rákóczi, a Honvéd a szünet utáni játékával végül elvitte a pontokat a cukorgyári gödörből. 
Kaposvári Rákóczi FC – Bp. Honvéd FC  1-2 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. V.#!# Berger
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Kovács O., Hegedűs, Jánvári  (Vrucina, 86.) – Pavlovic, Oláh (Haruna, 79.), Safaric, Pedro (Horváth T., 74.), Balázs B. – Waltner. Vezetőedző#!# Prukner László.
Honvéd#!# Kemenes – Ikenne-King (Tandia, 62.), Lovric, Ignjatovic, Baráth – Nagy G., D. Diarra, Hidi (Ivancsics, 33.) – Tchami, Délczeg (Bobál G., a szünetben), Lanzafame. Vezetőedző#!# Marco Rossi.
Gólszerzők#!# Waltner (15.), illetve Tchami (60., 11-esből), Lanzafame (67.)
Sárga lap#!# Kovács O. (66.), illetve Ignjatovic (31.), Baráth (44.),  Tandia (72.)