A Videoton szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, a Kaposvári Rákóczi otthonában. A bajnokságban éllovas székesfehérváriak Lipták góljával nyertek 1-0-ra. A somogyiaknak a második félidőben mindent megpróbáltak, de még emberelőnyben sem tudtak egyenlíteni. 

A nagy érdeklődéssel várt találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a jelenlévők a kedden elhunyt Köves László emlékének adóztak. 
Lassan melegedtek játékba a csapatok, az első félidőben jobbára a mezőnyben pattogott a labda, közepes iramú játékot láthatott a népes közönség. A 13. percben gyors fehérvári támadás végén Nikolic ugrott ki, de egy védő szorításában, 15 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A folytatásban a Rákóczi egymás után három szögletet is lőhetett, a harmadik után Oláh érintését követően Pavlovic perdített két méterről mellé. Ezt követően Korhut 20 méteres, lapos lövése után ölelte magához a labdát Bozovic kapus a 32. percben. Négy perccel később Okuka jobb oldali beadása után Peric fejelt 5 méterről, tiszta helyzetben a bal kapufa mellé. A 41. percben, bal oldali beadás után Vaskó fejelt 6 méterről kapura, Kovács kapus vetődve védett.
A 48. percben egy érdekes góllal megszerezte a vezetést a Videoton. Egy jobb oldali beívelés után Kovács kapus lehúzta a labdát, majd Lipták szorításában kiejtette azt a kezéből, a Videoton játékosa pedig közelről a hálóba gurított. 0-1.
Az 58. percben Máté próbálkozott 12 méteres lövéssel, de a labda elkerülte a kaput. Tíz perc múlva, remek kaposvári támadás végén Hegedűs lőtt 14 méterről, Bozovic kapus bravúrral védett. A 72. percben Farkas Balázs beleszállt Peric hátába, Fábián játékvezető kiállította a fehérvári játékost. Egy percre rá nagyot védett Kovács#!# jobb oldali beadás után Polonkai fejelt középről, 8 méterről, a kaposvári kapus bravúrral hárított. A 75. percben Máté lőtt 25 méterről, Bozovic védett.
A 82. percben a csereként beállt Szepessy jobb oldali szöglet után 8 méterről alig fejelt a kapu mellé. Az emberelőnyben játszó kaposváriak nagy erőket mozgósítottak azért, hogy egyenlítsenek, de nem jártak sikerrel.
A közönség a vereség ellenére vastapssal búcsúztatta a csapatot.
Kaposvári Rákóczi FC – Videoton 0-1 (0-0)
Kaposvár, 4000 néző. Vezette#!# Fábián (Varga Zs., Márkus T.)
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Zsók (Gujic, 88.), Bank (Grúz, 50.), Korhut – Hegedűs (Szepessy, 81.), Máté – Pavlovic, Oláh, Balázs B. – Peric. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Videoton#!# Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Andic – Gosztonyi, Elek (Farkas B., 46.), Polonkai, Vasiljevic (Alves, 61.), Sándor Gy. – Nikolic (Milanovic, 74.). Vezetőedző#!# dr. Mezey György
Gólszerző#!# Lipták (48.)
Sárga lap#!# Kovács Z. (49.), Zsók (83.), illetve Elek (28.), Andic (37.)
Piros lap#!# Farkas B. (72.)