A kaposvári élvonalbeli futballcsapat üde színfoltja az a négy afrikai játékos, aki a tavaszi szezon mérkőzésein immár rendszeresen lehetőséget kap a Sisa Tibor vezette szakmai stábtól. A fiatal labdarúgók eddig megtették a magukét a pályán, és a stadionon kívül is jól érzik magukat. Gyorsan beilleszkedtek, és egyöntetűen azt mondják#!# szeretik Magyarországot és Kaposvárt.

Az őszi szezonban még csak ketten bontogatták szárnyaikat a somogyi zöld-fehér alakulatban, tavaszra megduplázódott a számuk#!# immár négy afrikai fiatal rúgja a bőrt a Rákócziban. A gambiai Jammeh Haruna és a guineai Moustapha Diallo a Honvédtól érkezett Kaposvárra, és az NB III-as kis Rákócziban nyújtott remek teljesítmény után megkapta a lehetőséget az élvonalban is. A 20 esztendős fiúk nem okoztak csalódást, így a téli felkészülést már az első csapat teljes jogú tagjaként kezdhették meg.

A két fiúhoz a tavaszi rajt előtt csatlakoztak még ketten#!# a 20 esztendős szenegáli Bebeto és a 19 esztendős ghánai Aaron Addo Dankwah Svájcból, az FC Lugano csapatától érkezett kölcsönbe. Bebeto – teljes nevén Bara Mamadou Lamine Ndiaye – a támadásokból, Addo pedig a védekezésből veszi ki a részét, és mindketten átlag felettit nyújtottak az elmúlt hetekben. Érdekesség, hogy Addo már többször pályára lépett a Rákóczi U19-es együttesében is…
Igazán emlékezetes volt néhány hete a Diósgyőr elleni hazai diadal, amikor a hajrában fordította a maga javára az eredményt a Rákóczi, és nyert 3-2-re. A fordulatos találkozón mind a négy afrikai idegenlégiós jól teljesített#!# Bebeto két gólt is szerzett, a csereként beállt Haruna pedig ezúttal egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz. 
– Igazi csapatként küzdöttünk, és megharcoltunk ezért a győzelemért. Fiatal csapat vagyunk, és kis szerencsével nagyon fontos sikert arattunk – mondta akkor Haruna. 
– Beilleszkedtek a fiúk, jól érzik magukat, és ami mindenképpen említésre méltó#!# mindig mosolyognak és jókedvűek – árulta el lapunknak a Rákóczi utánpótlás válogatott játékosa, Balázs Benjámin, aki egyre jobban megérti magát a gyepen a társakkal, így meccsről meccsre szebbek és pontosabbak a támadások is. 
– Megszerettük Kaposvárt, egyre több a barátunk, és nagyon örülünk annak, hogy befogadtak minket – fogalmazott Addo. – Még nem tudom, mit hoz a jövő, mert Bebetoval együtt csak kölcsönben szerepeltünk Magyarországon. Elképzelhető, hogy vissza kell térnünk, de az is megeshet, hogy maradunk. A menedzserek majd eldöntik…
Bebeto legutóbb győztes gólt szerzett a Vasas otthonában, és társaival együtt abban bízik, hogy jól sikerül majd a szezonzáró, vasárnap 18 órától, a ZTE ellen a cukorgyári gödörben.

Aaron Addo Dankwah a kaposvári főutcán